Šport > Nogomet
52 ogledov

Mou odvihral: plus štiri na vrhu, L'pool spet drugi

Gerrard Southampton Liverpool Premier League Anglija liga prvenstvo
1/26
Reuters
Chelsea je s hat-trickom Andréja Schürrleja slavil na gostovanju pri najbližjih mestnih sosedih Fulhamu (3:1). Arsenal je izgubil pri Stoke Cityju in še dodatno zaostal za modrimi na vrhu (0:1). Liverpool vzel ponujeno in v Southamptonu skočil na drugo mesto (3:0).

José Mourinho je uvod v 28. kolo izrabil za zdaj že obvezno pritoževanje nad razporedom, ki po njegovem mnenju ne gre na roko njegovemu Chelseaju, a so modri po težkem gostovanju v Istanbulu morali prepotovati le "nekaj ulic" do Craven Cottaga, kjer so po slabem prvem polčasu odpravili bližnjega soseda Fulham.

Tekmo je odločila naveza Edena Hazarda in strelca kar treh golov Andréja Schürrleja, ki je svoj prvi hat-trick v modrem dresu zabil v manj kot 20 minutah drugega polčasa. Gol branilca Johna Heitinge je bil na koncu zgolj tolažilna nagrada.

Hazard vodil igro

Fulham je na prvi domači tekmi z novim trenerjem Felixom Magathom odigral dober prvi polčas, a ostal brez novih točk prikovan na dno prvenstvene lestvice. Schürrle je svoj 16-minutni strelski niz odprl v 52. minuti, ko je Eden Hazard poslal žogo prek obrambe domačih, Schürrle pa je po pobegu mirno zaključil. Hazard, ki je gledalce navdušil z "rabono", katere ni izkoristil Fernando Torres, je pripravil tudi drugi gol nemškemu reprezentantu, ki v podobnem slogu kot pri prvem golu ni grešil

Schürrle je svoj hat-trick zaključil, ko ga je še tretjič samega pred vrata poslal njegov soigralec, tokrat Torres, nekdanji član Bayerja pa je ukanil nemočnega Maartena Stekelenburga. Njegov rojak Heitinga je s prvim golom za klub vsaj malce ublažil poraz, medtem ko je Chelsea na kratko pot domov odšel še kako zadovoljen, sploh po novicah iz Stoke-upon-Trenta ...

Lončarji spet usodni za Arsenal

Arsenalovi upi po prekinitvi pokalne suše v angleškem prvenstvu so doživeli hud udarec na gostovanju pri Stoke Cityju, kjer so topničarji znova streljali s praznimi naboji in položili orožje po uspešno izvedeni enajstmetrovki Jonathana Waltersa v drugem polčasu.

Irec je v 76. minuti izvedel kazenski strel, potem ko je njegov poskus v kazenskem prostoru z roko ustavil branilec gostov Laurent Koscielny. Deset tekem pred koncem Premier League Arsenal zdaj za Chelseajem zaostaja za velike štiri točke, medtem ko ima Manchester City še dve tekmi manj od obeh in nadomestljiv zaostanek. 

Stalne stranke

Stoke si je povsem zaslužil zmago, šele drugo na enajstih tekmah v Premier League, doma pa je po Chelseaju in Manchester Unitedu v kozji rog ugnal tudi topničarje, zadnje sezone svoje "stalne stranke", ki nikakor ne znajo odgovoriti na njihovo direktno igro. Od povratka v prvo ligo leta 2008 je Stoke doma izgubil le eno tekmo s klubom iz severnega Londona. 

Tekme med obema nasprotnikoma imajo seveda bogato zgodovino – Ryanu Shawcrossu so znova žvižgali po tem, ko je pred leti zlomil nogo Aaronu Ramseyju, domači privrženci pa so se lotili Arsèna Wengerja, ki jih je obtožil za "ragbiste". Stoke je zapravil prvi priložnosti, ko je najprej po podaji Marka Arnautovića zgrešil Walters, Santi Cazorla pa je prvič zapretil na drugi strani s strelom od daleč.

Sanogo Stoke City Arsenal Premier League Anglija liga prvenstvo | Avtor: Reuters Reuters

"1:0 za ragbi ekipo!"

Asmir Begović tudi ni imel težav s slabima poskusoma Olivierja Girouda, mimo pa sta v prvem polčasu udarila tudi Peter Crouch na eni in Mikel Arteta na drugi strani. Stoke je s čvrstimi prijemi znova uspel razjeziti arsenalovce, za podjetnejše nadaljevanje pa so bili "lončarji" nagrajeni v zadnjih 15 minutah tekme. 

Glavni sodnik je odločil, da je Koscielny z roko ustavil poskus Waltersa v kazenskem prostoru, irski reprezentant, ki je na eni tekmi že znal zapraviti tudi dve najstrožji kazni, pa tokrat ni grešil. "1:0 za ragbi ekipo," so peli domači navijači, Arsenalu pa preobrata ni uspel prinesti niti rezervist Mesut Özil, čigar strel je švignil mimo gola Begovića, prek vrat pa je žogo z ugodnega položaja poslal tudi Yaya Sanogo.

Liverpool vzel ponujeno na južni obali

Sprehod do visokih 3:0 je na stadionu St Mary's v Southamptonu na drugo mesto Premier League popeljal Liverpool, ki ima boljšo razliko v golih od Arsenala. Luis Suárez je končal svojo pet tekem dolgo strelsko sušo z zadetkom v 16. minuti, ki ga je Urugvajec zabil po (ne)srečnem odboju žoge od Joséja Fonteja in za rdeče prispeval še 75. gol na jubilejnem stotem ligaškem nastopu.

Adam Lallana je bil tik pred polčasom blizu izenačenja, a je njegov strel zadel okvir gola, razčistila pa ga je gostujoča obramba. To je bilo tudi vse, kar je nevarnega uspel pripraviti v soboto precej neprepoznavni Southampton, ki je kmalu po začetku nadaljevanja dobil gol rezervista Raheema Sterlinga – mladi angleški reprezentant je po podaji Suáreza z desetih metrov zabil s praktično prvim dotikom.

Suárez in Daniel Sturridge, ki bi lahko zabil še na rekordni deveti ligaški tekmi za Liverpool, sta do konca pretila obrambi "svetnikov", katerih vratar Artur Boruc je s panterskim posredovanjem ustavil tudi poskus kapetana Stevena Gerrarda, a bil nemočen v zadnji minuti sodnikovega dodatka, ko je prav Gerrard brezhibno izvedel najstrožjo kazen po prekršku nad Suárezom.

Pardewa čaka huda kazen za udarec z glavo

Zgodba dneva vseeno prihaja s tekme med Hull Cityjem in Newcastle Unitedom (1:4). "Srake" so sicer prepričljivo slavile pri ekipi nekdanjega slovenskega reprezentanta Roberta Korena, ki pa je imel veliko sreče, da je s tekme odnesel živo glavo. Znova je namreč "blestel" gostujoči strateg Alan Pardew, ki je dobil rdeči karton za udarec z glavo (!) v igralca domačega moštva Davida Meylerja.

Dogodki na stadionu KC bodo gotovo prinesli hudo kazen Londončanu, ki se redno zapleta v prerivanja z nasprotnimi strategi, trener slovenskega reprezentanta Harisa Vučkića pa je tokrat dobil rdeči karton v 72. minuti, ko ga je sodnik Kevin Friend poslal na tribuno zaradi udarca Meylerja, ki se ni valjal po igrišču (za to ga je po tekmi pohvalil njegov trener Steve Bruce), sam pa je dobil rumeni karton.

"Morda me bo to naučilo, da se usedem"

"Od zdaj naprej se moram usesti, ker sem bil zdaj vpleten že v dva ali tri incidente," je po tekmi za Sky Sports dejal Pardew. "Nisem hotel storiti nič agresivnega, toda res sem proti njemu pomaknil svojo glavo, to pa je dovolj. Ne bi se zapletel v to, če bi stal na drugi strani črte. Morda me bo to naučilo, da se usedem. Škoda, ker je to zasenčilo našo odlično predstavo."

Newcastle je po golih Mousse Sissokoja (2X) in Loic Rémyja takrat vodil s 3:1, Meyler in Pardew pa sta se nato zapletla, ko je želel irski reprezentant hitro izvesti avt in "prestavil" trenerja gostov, ki ga je oviral. Pardew je pomaknil glavo proti Meylerju, nato pa po rdečem kartonu le pogledal sodnika in odkorakal. Pardew je na zadnji tekmi lanske sezone odrinil pomočnika Petra Kirkupa in moral ob izpuščenih dveh tekmah plačati še 20.000 funtov kazni.

Angleška liga, 28. kolo:

Everton : West Ham United 1:0 (0:0)
Lukaku (81)

Fulham : Chelsea 1:3 (0:0)
Heitinga (74); Schürrle (52, 65, 69)

Hull City : Newcastle United 1:4 (0:2)
Davies (46); Sissoko (10, 55), Rémy (42), Anita (90)
Koren (City) je igral od 62. minute.

Stoke City : Arsenal 1:0 (0:0)
Walters (76/11-m)

Southampton : Liverpool0:3 (0:1)
Suárez (16), Sterling (58), Gerrard (90/11-m)

Aston Villa : Norwich City 4:1 (4:1)
Benteke (25, 27), Bacuna (37), Bassong (41/ag); Hoolahan (3)

Swansea City : Crystal Palace 1:1 (1:0)
De Guzman (25); Murray (82/11m)

Tottenham Hotspur : Cardiff City 1:0 (1:0)
Soldado (28)

Manchester City in Sunderland sta bila prosta, ker sta se na Wembleyju pomerila v finalu ligaškega pokala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.