Šport > Nogomet
16 ogledov

Mou ostro po Villasu-Boasu: "Nisem otrok!"

Mourinho Villas-Boas Villas Boas trener Reševalni pas/Twitter
José Mourinho je pred tekmo s Tottenhamom, kjer se bo prvič pomeril z nekdanjim sodelavcem Andréjem Villasom-Boasom, dejal, da ga ne zanimajo zadnje izjave rojaka.

André Villas-Boas je pred londonskim derbijem med njegovim Tottenhamom in Chelseajem rojaka Joséja Mourinha razkril, kako je njegov odnos z dolgoletnim mentorjem razpadel po selitvi k Interju, kjer se je "AVB" odločil iti svojo pot.

Odnos med obema Portugalcema, ki po besedah Villasa-Boasa, nekdanjega trenerja Chelseaja, ni več prijateljski, je bil glavna tema novinarske konference modrih pred sobotnim derbijem, a je Mourinho vprašanja na hitro odbil.

Ni otrok, da govori o odnosih

"Ne bi opisoval tega, ker nisem otrok, da bi govoril o odnosih. O teh rečeh se ne pogovarjam z mediji. To je osebno. Vseeno mi je, kaj govori. Nisem tukaj, da bi počel to. Ne zanima me," je bil jasen Mourinho.

"V svoji karieri sem imel že toliko pomočnikov. Zanje sem bil vedno odprta knjiga, kot tudi za trenerje mladinskega pogona. Bom šel z njim na kozarec vina? Ko me ljudje povabijo, vedno grem. Nikoli ne zavrnem. Ampak glede tega nimam več kaj povedati."

Vedno velike tekme s Spursi

Mourinho je bolj kot obračun z nekdanjim tesnim sodelavcem izpostavil pomembnost londonskega derbija in rivalstvo med njegovimi modrimi in Spursi, ki bodo letos po zaslugi številnih okrepitev očitno resno mešali štrene pri vrhu. Sam Mourinho jih je pred časom označil za "kralje letošnjega prestopnega roka". 

"Veselim se igranja proti Tottenhamu, tako kot vedno. To so vedno velike tekme, dobre tekme. Proti njim sem igral s Harryjem (Redknappom), z Martinom (Jolom), prav tako v svoji prvi sezoni z Jacquesom Santinijem. Vedno rade volje. Poznam to rivalstvo. Vem, da je to še en londonski derbi in te tekme imam rad," je povedal Mourinho in znova udaril po Villasu-Boasu.

Moral bi se zgledovati po Van Gaalu

Namignil je namreč na svoje profesionalno razmerje z Louisom van Gaalom, s katerim je sodeloval pri Barceloni, Villasu-Boasu pa je sporočil, da bi se lahko po aktualnem nizozemskem selektorju zgledoval zaradi načina, na katerega sta se z Mourinhom pozdravila pred finalom Lige prvakov leta 2010, ko se je njegov Inter pomeril z Van Gaalovim Bayernom

"Igral sem finale Lige prvakov proti klubu, kjer je bil trener nekdo, ki je bil zelo pomemben za mojo kariero, nekdo, ki mi je dal priložnost, da sem odrasel in me naučil toliko reči. Jaz sem moral igrati proti njemu v finalu Lige prvakov. In to sem storil na profesionalen način. On je to storil na profesionalen način. Tako je to potrebno storiti," je nadaljeval Mourinho, ki so ga vprašali tudi, če je on zaslužen za razvoj Villasa-Boasa kot trenerja.

"Nimam pojma. Vprašajte njega, ne mene. To ni moj problem. Imel sem že toliko pomočnikov v svoji karieri, vedno sem bil zanje odprta knjiga. Zdaj skušam storiti enako s Chrisom Jonesom, Stevom Hollandom, ljudmi, ki z menoj delajo prvič. Skušam biti odprta knjiga za trenerje mladinskega pogona. Jaz sem odprta knjiga. Če pa si želijo brati to knjigo, je to njihov problem, ne moj."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.