Šport > Nogomet
13 ogledov

Mou po porazu: "Vedno sem jaz tisti slab"

Ronaldo Nacho Real Betis Real Madrid Liga BBVA Španija liga prvenstvo EPA
Real Madrid se je po sobotnem porazu proti Betisu znašel na robu prepada. Barcelona bi lahko z zmago nad Levantejem na vrhu lestvice pobegnila že na enajst točk prednosti. Temu primerno vroča je bila tudi novinarska konferenca na stadionu Benito Villamarín, kjer je José Mourinho udrihal po vsem, kar mu je prišlo na misel.

Španski mediji so si enotni - Real Madrid je z drugim porazom v Sevilli v letošnji sezoni tik pred tem, da se že novembra poslovi od bitke za naslov ligaškega prvaka.

"Rdeči alarm," je na svoji naslovnici zapisal madridski športni dnevnik AS, medtem ko spletna izdaja Marce piše o tem, da je Real Madrid "brez naslova ostal že novembra".

Posebna zgodba je bila tudi novinarska konferenca po tekmi na stadionu Benito Villamarín. Realov trener José Mouriho je udaril po lastnem klubu, po sodniku, po Barceloni in (znova) tudi po lastnih nogometaših, ki jim je za vzor dal 34-letnega teniškega igralca Radeka Štěpáneka.

"Jasno je, da tisti, ki je igral v sredo, ne bi smel igrati danes. Nekdo drug nadzira razpored, ampak tako kot vedno govorim jaz. Tako kot v Manchestru o sodniku. Vedno sem jaz tisti, ki je slab," je nekaj pikrih na račun lastnega kluba povedal Mourinho. Real je v sredo v Ligi prvakov gostoval pri Manchester Cityju, medtem ko je Barcelona dan prej igrala v Moskvi.

"Štěpánek lahko, Realovi nogometaši ne"

"Vseeno govorimo o profesionalcih najvišjega nivoja, ki morajo takrat, ko so bolj utrujeni kot sicer, pokazati druge kvalitete, kot je psihična čvrstost, duh žrtvovanja. Ko sem videl (Radeka, op. a.) Štěpáneka, ko je s 34 leti igral tri tekme v treh dneh v finalu Davisovega pokala in umiral za zmago, da je lahko prinesel slavje svoji državi, sem si mislil, da lahko možje s 23, 24 ali 26 leti brez težav igrajo v sredo in soboto. V športu šteje srce, ne samo noge," je nadaljeval Mourinho.

"Čestital sem igralcem Betisa, saj so dali vse od sebe, borili so se od prve do zadnje minute z ogromno požrtvovalnostjo. Oni niso krivi za napačno razveljavljen gol (Karima, op. a.) Benzemaja, niti za čisto enajstmetrovko, ki nam je niso dosodili v zadnjih minutah. Betis je igral bolje od Madrida in se tudi bolj boril. Čeprav so mu koristile napake sodnika, si je zaslužil zmago."

Mourinho je še dodal, da ko Real zmaga zmagajo vsi, izgublja pa le on. "Igralci niso krivi," je dejal Portugalec. Nekdanji trener Porta, Chelseaja in Interja kljub ogromnemu zaostanku za večnimi rivali, ki bi se lahko že v nedeljo povišal na enajst točk, še ni povsem nehal upati na izjemen povratek svojih varovancev:

"Prejšnjo sezono smo imeli marca deset točk prednosti, po nekaj naših remijih pa so se reči zapletle in liga je bila spet odprta. Jutri bomo verjetno zaostali za enajst točk. Na koncu leto bomo verjetno na devetih, trinajstih ali enajstih, ne na treh ali štirih. Nismo niti preveliki pesimisti niti preveliki optimisti. Težko bo. Ampak jaz se ne bom osredotočil le na eno tekmovanje. Razumem, da so navijači pesimistični. To je logično."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.