Šport > Nogomet
18 ogledov

Mou pred sezono obljubil uporabo mladih moči

Mourinho Chelsea novinarska konferenca London predstavitev povratek EPA
José Mourinho pri Chelseaju, oddaljen od medijske gonje, ki mu je sledila v Španiji, že nekaj dni vodi treninge modrih v Londonu, od novincev pa pričakuje velike reči.

Nova člana modrih André Schürrle and Marco van Ginkel bosta po mnenju Joséja Mourinha pripravljena, da že takoj na začetku kariere pri Chelseaju igrata na pomembnih tekmah v Premier League in Ligi prvakov.

Mourinho je na začetku tedna vodil svoj prvi trening po povratku k ekipi s Stamford Bridgea, prva tekma pa ga čaka na prihajajoči turneji po Aziji. Čeprav mnogi komentatorji menijo, da Chelseaju še manjka nekaj igralcev, je Portugalec za klubsko spletno stran na dolgo in široko hvalil 22-letnega Nemca in 20-letnega Nizozemca, ki sta ga navdušila na treningih.

Van Ginkel še ni Schürrle

"André Schürrle je še vedno zelo mlad, ampak že ima izjemno zgodovino, ker igra v svoji reprezentanci, igral je v Ligi prvakov in v treh celotnih sezonah pri Bayer Leverkusnu. Je igralec, ki je absolutno pripravljen in nam daje več kot en položaj v napadu, dodaja pa tudi kakovost. Pomemben bo za nas," je dejal Mourinho.

"Marco van Ginkel je eden največjih talentov. Ni še kot Schürrle − blizu, da je končan produkt −, ampak je igralec z izjemnim potencialom. Seveda mora igrati in tudi bo, ker je igralec z izjemnim potencialom in fizično je več kot pripravljen. Je naravni atlet. V tehničnem in taktičnem smislu je seveda še otrok, mora se še učiti, ampak menim, da je zelo dovzeten. Dolgo časa smo analizirali njegovo igro. Ogledniki Chelseaja so to počeli dolgo časa, jaz pa zadnjih pet ali šest mesecev, zato smo se družno odločili, da fanta pripeljemo sem."

Lukaku, De Bruyne in Kalas za Chelsea "zastonj"

Mourinho hvali tudi odnos ostalih članov moštva, že pa je tudi namignil, da bi golobradi Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne in Tomas Kalas lahko hitro dobili priložnost v članskem moštvu, potem ko so se v lanski sezoni izkazali na posoji pri različnih klubih.

Liverpool West Bromwich Albion WBA Lukaku Premier League Anglija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA
"So dobri igralci z zelo dobro tržno vrednostjo, te igralce pa imamo letos zastonj, potem ko je klub to investicijo opravil že prej," je o trojcu Lukaku-De Bruyne-Kalas povedal portugalski strateg.

Ekipa čez pet, šest ali sedem let v najboljšem trenutku

"Po razvoju na posoji je zdaj pravi čas, da se vrnejo. So še zelo mladi in z veliko prostora za napredek, z leti bodo še boljši in lahko si predstavljam, da bodo čez pet let mnogo boljši, kot so danes, ampak kar imajo danes je več kot dovolj, da spadajo v to ekipo.

Razviti moramo moštvo, imamo ekipo, s katero moramo delati. Seveda vemo, da že zdaj obstajajo pričakovanja, želimo pa si jih ustvariti tudi sami, ne potrebujemo, da nam jih ustvarjajo drugi. Smo zelo mlada ekipa. Povprečna starost je 26,3 leta, realnost pa je, da mora najboljše obdobje tega moštva še priti. Čez pet, šest, sedem let bo ta ekipa v najboljšem trenutku kariere."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.