Šport > Nogomet
16 ogledov

Mou: "Premlad sem še, da bi odstopil"

Maradona Mourinho konferenca Dubai International Sports Conference EPA
José Mourinho je za italijanski športni dnevnik Tuttosport zatrdil, da je še premlad za odstop z mesta trenerja Real Madrida. Portugalski trener je še povedal, da je njegov cilj osvojiti tretji naslov v Ligi prvakov s tretjo ekipo. In tudi to, da se boji Juventusa.

"Ferguson pravi, da je prestar, da bi odstopil, jaz pa sem premlad. Želim osvojiti tretji naslov v Ligi prvakov s tretjo ekipo," je José Mourinho dejal za italijanski Tuttosport. Trener Real Madrida je kljub slabim rezultatom v letošnji sezoni tudi za italijanski časnik ponovil besede, ki jih je izrekel že na petkovi konferenci v Dubaju.

"Kot naporne te zadnje tedne pri Realu opisujejo mediji, še posebej španski, ampak bolje bi bilo govoriti o daljšem obdobju - v zadnjih dveh mesecih smo izgubili nekaj malega vsega. Po sobotnem porazu v Málagi sem veliko razmišljal in ocenil svojo situacijo in situacijo Real Madrida," je dejal Mourinho.

"Božič sem preživel na Portugalskem s svojo družino in zdaj sem tukaj, v Dubaju, kjer sem se srečal z veliko prijatelji, kot sta (Diego) Maradona in (Fabio) Capello. In prišel sem do zaključka: nogomet se spreminja, praktično vsak dan, vsako minuto, skorajda vsako sekundo. Kljub temu je ena stvar, ki se ne spreminja - ekipo vedno sestavlja trener."

Juventus mu ni všeč ... ker se ga boji

Ko so ga pri Tuttosportu vprašali, če razmišlja o odstopu, je Mourinho italijanskim kolegom odgovoril s citiranjem svojega dobrega prijatelja Sira Alexa Fergusona. Z legendarnim Škotom, s katerim po vsaki medsebojni tekmi spijeta steklenico dobrega vina, se bo pomeril v osmini finala Lige prvakov.

"Citiral bom besede Alexa Fergusona: 'Prestar sem, da bi odstopil.' Jaz, če mi bodo dovolili, sem premlad za to, da bi odstopil. Moj jasni cilj je osvojiti tretjo Ligo prvakov s tretjo ekipo, potem ko sem jo osvojil s Portom in Interjem. To ni uspelo še nikomur in za Real bi bil to deseti naslov. Nobeni ekipi še ni uspelo priti do dvoštevilčnih naslovov."

Z izbranimi besedami je Mourinho govoril tudi o italijanskemu prvaku Juventusu. Med kandidati za njegovega naslednika v Madridu se je namreč znašel tudi trener stare dame Antonio Conte, Mourinho pa je dejal, da lahko belo-črni tudi osvojijo najelitnejše evropsko tekmovanje.

"Juventus mi ni všeč, ker ga me je strah. Contejeva ekipa lahko osvoji Ligo prvakov. Je izjemno kompaktna in čvrsta ekipa, barka, ki jo je praktično nemogoče potopiti. Da ji manjka en napadalec? Še dobro. Ampak to jih dela tudi bolj nepredvidljive, v vsakem trenutku lahko zabije kdorkoli - vezist ali napadalec," je dejal Mourinho.

"Ni pomembno, če je kakšen (Karim) Benzema ali kakšen (Gonzalo) Higuaín, ko igramo proti strukturirani ekipi. V veliki meri me spominja na Porto, ki sem ga vodil leta 2004. Tisti Porto, če je kdo pozabil, je osvojil Ligo prvakov v Gelsenkirchnu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.