Šport > Nogomet
4 ogledov

Mou presenetil: novinarjem razkril prvo postavo

Mourinho Borussia Dortmund Real Madrid Liga prvakov polfinale
1/13
EPA
José Mourinho se pred sredino tekmo Reala Madrida proti Borussii Dortmund ni želel spuščati v ocenjevanje poteze Maria Götzeja, ki se bo ob koncu sezone preselil k večnim rivalom v München. Portugalec je na vprašanje, če bo v vratih začel Diego López, novinarju razkril kar celo prvo postavo.

"Diego López bo igral in povedal ti bom tudi desnega bočnega branilca, osrednjega branilca in levega bočnega branilca. Igrali bodo (Sergio) Ramos, Pepe, (Raphaël) Varane, (Fábio) Coentrão, (Sami) Khedira, Xabi Alonso, Cristiano Ronaldo, (Mesut) Özil, (Gonzalo) Higuaín in (Ángel) Di María," je na Signal Iduna Parku v Dortmundu presenetil José Mourinho.

To je le še dodaten dokaz izjemne samozavesti Reala Madrida pred prvo tekmo polfinala Lige prvakov, kjer se bodo z domačo Borussio pomerili še tretjič in četrtič v letošnji sezoni. Postava, ki jo je novinarjem zrecitiral Mourinho, je pričakovana, morda je manjše presenečenje v prvi postavi le Gonzalo Higuaín, čeprav je res, da se je Francoz Karim Benzema lažje poškodoval na zadnji ligaški tekmi. Na desnem boku obrambe bo "nadomeščal" Sergio Ramos.

"Pri Di Maríi bomo še pozorni, kako bo zadnji dan. Glede mojega odnosa z (Ikerjem) Casillasom pa je profesionalen, takšen kot je med dvema izobraženima človekoma," je nadaljeval Mourinho. "Götzeja ne poznam, niti ne poznam njegove kulture. Ne vem, če bo to pozitivno ali negativno vplivalo nanje," je z vprašanjem o odhajajočem zvezdniku Dortmunda Mariu Götzeju še odgovoril Portugalec.

Gledanje tekme Bayern-Barça bo "sinonim za mirnost"

Trener Reala je dan po slavju Manchester Uniteda v angleški Premier League čestital svojemu prijatelju Siru Alexu Fergusonu, ki ga je na kontroverzni tekmi osmine finala sicer izločil iz letošnjega najelitnejšega evropskega tekmovanja.

"Kar je storil, počne že celo svoje življenje - zmaguje. Včasih ne zaporedoma, ker je to nemogoče. To sta njegovo življenje in njegova kariera. Čestitam mu, zame in za cel svet ni presenečenje, da sta Sir Alex in Manchester United spet osvojila naslov," je povedal Mourinho.

"Gledali bomo nocojšnjo tekmo. To je bil zame najbolj miren žreb polfinala. Vseeno mi je bilo, katero ekipo bomo dobili. Gledanje tekme Bayern-Barça bo sinonim za mirnost. Ne želim si, da kdo od njiju zmaga, niti da kdo od njiju izgubi. Pričakujem veliko tekmo, glede na to, da se merita tako veliki ekipi."

real madrid levante özil di maria | Avtor: EPA EPA
Pred tretjo tekmo obeh nasprotnikov v letošnji sezoni, Borussia je dobila prvo v Dortmundu (2:1) in iztržila točko v Madridu (1:1), je Mourinho napovedal, da je Real v skupinskem delu proti rudarjem dobival gole po lastnih napakah, in da bo tokrat bolj zbran v obrambi.

Borussia zabijala po Realovih napakah

"Vse gole, ki nam jih je Borussia zabila v skupinskem delu, smo dobili po naših napakah. Lahko bi se jim izognili. V tem polfinalu bomo imeli veliko več koncentracije v obrambi. Smo bolj čvrsti. Če nam bodo dali gole, nam jih bodo dali zato, ker bodo fantastični, ali ker nismo mogli storiti ničesar," je zatrdil Mourinho.

"(Jürgen) Klopp je velik trener. Ne poznam ga dobro, ampak je pristen, pošten. Ko sem prebral, da ga ne skrbi nič o Realu Madridu, da ga skrbi le njegova ekipa in njihova identiteta, nisem mogel pričakovati nič drugega, kot da bo šla Borussia na vse ali nič in bila ofenzivna. Jaz se borim proti nervozi, nisem nervozen. Tisti, ki je, pač je. Ampak jaz nisem. Jaz sem miren. To je še ena tekma več, tako kot proti Galatasarayu, Manchestru. Skušati moramo zmagati, ker želimo priti do finala, ampak brez nervoze."

Trener iz Setúbala bi lahko po Portu, Chelseaju in Interju osvojil še naslov s svojim četrtim različnim klubom. Realu se je lanskoletni finale izmaknil po enajstmetrovkah na Bernabéuu, kjer je bil od kraljevega kluba boljši kasnejši poraženi finalist Bayern, Mourinho pa je dejal, da pri belemu baletu polfinala preprosto niso dovolj.

Real je spet na čelu Lige prvakov

"Borussia ima neko identiteto igre, ki je zelo samosvoja. Ni lahko igrati proti njim. Ne bom povedal, kaj jim pripravljamo, niti katere principe igre bomo uporabili. Že sem vam dal začetno postavo, ki je skrivnost, zakljenjena s sedmimi ključi. Dal sem vam jo, zdaj pa vam ne bo potrebno špekulirati glede tega," je še dodal Mourinho.

"Bi bil naš izpad polom? Ko sem prišel v Madrid, je imel devet evropskih pokalov. Bil je klub z najbogatejšo zgodovino. Ampak ni bil na čelu klubov v Ligi prvakov, ampak enajsti ali dvanajsti. V tem trenutku je na čelu, tretji na lestvici. Zelo smo se izboljšali glede na preteklost. Tudi z ekonomskega vidika smo povečali prihodke v tem tekmovanju. V tem klubu ni dovolj, da si drugi, priti do polfinala prav tako. Treba bo dati maksimum, da bi prišli do finala. In če bomo prišli do finala, bomo videli, kako bi ga lahko dobili. Vse temelji na individualni kakovosti igralcev. V kolektivni kakovosti. Ta ekipa ima nek način igranja, ki je prepoznaven. Skupaj igrajo tri leta. Dinamika igre zagotavlja kakovost. Ljudje si želijo in zaslužijo. Všeč bi mi bilo, da bi bil nogomet pošten do teh ljudi. Z izjemo treh ali štirih igralcev niso še nikoli osvojili tega tekmovanja. Ta ekipa skupaj še ni osvojila Lige prvakov. Pred leti so izpadli. Lani smo padli po enajstmetrovkah. Pričakujem, da bo pravica na strani mojih igralcev, ker smo se v zadnjih sezonah približevali."

Liga prvakov, polfinale, prva tekma:

Sreda ob 20.45:
Borussia Dortmund – Real Madrid

Verjetni postavi

Dortmund: Weidenfeller; Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer; Gündogan, Şahin; Błaszczykowski, Götze, Reus; Lewandowski.

Madrid (potrdil José Mourinho): López; Ramos, Pepe, Varane, Coentrão; Khedira, Alonso; Di María (?), Özil, Ronaldo; Higuaín.

Sodnik: Björn Kuipers (Nizozemska).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.