Šport > Nogomet
23 ogledov

Mou: Pri Realu je bila vrsta pred ogledalom

(Galatasaray - Chelsea) Jose Mourinho Reuters
José Mourinho je v pogovoru za revijo Esquire obžaloval dejstvo, da nogometaše bolj kot uspehi na zelenici zanimajo druge reči, denimo denar in družbena omrežja.

"Prej so igralci poskušali služiti denar skozi kariero in obogateti do konca svojih igralnih dni, danes pa ljudje, ki jih obkrožajo, želijo, da so bogati že ob podpisu prve pogodbe, ko še niso igrali niti ene tekme v Premier League ali Ligi prvakov," je za prestižno ameriško moško revijo Esquire dejal José Mouirinho.

51-letni trener Chelseaja je znova izrabil priložnost za ostro puščico v smeri svojega nekdanjega kluba Real Madrida. Dejal je, da so nekatere neimenovane igralce zaradi urejanja pred tekmo morali čakati celo sodniki.

Sodnik čakal v tunelu

"Velikokrat so igralci pri Realu pred tekmo v vrsti stali pred ogledalom, medtem ko jih je sodnik čakal v tunelu," je dejal Mourinho, kot vzor bodočim generacijam pa navedel svoja kapetana v londonskem moštvu Franka Lamparda in Johna Terryja.

"Delamo za to, da bi kar najbolj usmerili mlade, da bi sledili zgledom igralcem, kot sta Lampard in Terry, fanatika nad zmagami," je dodal Mourinho. "Stanje aktualne družbe je takšno, da se mladi bolj kot z rezultati obremenjujejo z drugimi rečmi. Kako lahko rečeš igralcem, da na avtobusu ne smejo tvitati, če pa moji otroci počnejo enako? Moram se prilagoditi trenutnim razmeram."

Komentarjev 1
  • simke 21:49 05.marec 2014.

    Čudovit karakter, pljuvati po bivših varovancih, za zgled mladim pa dajati Terryija, ki je "nategnil" soigralčevo punco. Pa saj od užaljenčka ni drugega pričakovati.