Šport > Nogomet
22 ogledov

Mou razkril vsebino svoje beležke

jose mourinho beležka chelsea EPA
Portugalski strateg José Mourinho je znan po tem, da med tekmami rad zapisuje v svojo beležko, trener Chelseaja pa je na nedavni tiskovni konferenci razkril vsebino svojih zapiskov.

José Mourinho si ideje, ki se mu porodijo ob spremljanju svoje ekipe, najraje kar na mestu zapiše v beležko. Portugalec, od začetka letošnje sezone ponovno trener Chelseaja, med tekmami pogosto kraclja na list papirja, kar ponavadi pomeni, da se igralcem ne obeta nič dobrega.

''V prvem polčasu si pripravim govor, ki ga bom igralcem povedal ob polčasu,'' je za uradno revijo londonskega kluba povedal Mou. ''Naredim si zapiske in se pripravim na posredovanje na podlagi teh zapiskov. S pomočjo beležke poskušam ugotoviti, kako lahko pomagam igralcem. Zapiske delam zato, da bi bil pripravljen narediti spremembe,'' je dodal portugalski strateg. Še ena od značilnosti trenerja Chelseaja pa je obširna analiza nasprotnika - delo, ki ga je v preteklosti tako dobro opravljal njegov nekdanji pomočnik André Villas-Boas.

''Imam sodelavce, ki nekaj tednov pred tekmo analizirajo nasprotnika in mi teden pred obračunom podajo vse svoje informacije. Nato si pogledam, kaj so pripravili, in se odločim za trening na podlagi nasprotnika. Ponavadi si še ogledam tri njegove tekme,'' je svojo rutino razkril Mourinho.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.