Šport > Nogomet
14 ogledov

Mou: "Sahin jutri v ekipi. Lahko igra!"

barcelona minsk prihod messi
1/6
Reuters
Lionel Messi je še enkrat več ponovil, da si želi celotno kariero ostati pri Barceloni. "Odšel bi le, če ne bi bil dovolj dober, ali če me klub ne bi več želel," je dejal argentinski čarovnik. José Mourinho je pred sobotnim treningom Reala Madrida za tekmo proti Osasuni namreč potrdil, da bo v ekipi tudi Nuri Sahin, ki ga vse od začetka sezone muči poškodba. "Jutri bo v ekipi. In če je v ekipi to pomeni, da lahko igra," je povedal Mourinho.

Poškodba kolena, ki je v veliki meri pokvarila njegov glamurozni prestop k Realu Madridu, je za turškega vezista Nurija Sahina zdaj kot kaže le preteklost. Trener José Mourinho je na novinarski konferenci pred sobotnim treningom Reala Madrida namreč izdal, da se je Sahin prebil med njegovih 19 izbrancev za nedeljsko tekmo proti Osasuni. Vezist Turčije je opoldanski trening opravil povsem normalno in s soigralci opravil vse vaje.

"Jutri bo v ekipi. In če je v ekipi to pomeni, da lahko igra," je povedal Mourinho. "To je prvi korak, ki je najbolj pomemben, saj smo večino sezone igrali z ali brez Xabija Alonsa. On je nogometaš, ki ima več kvalitet podobnih Xabiju in nam v tem smislu daje zaščito." Ena boljših potez Mourinha v zadnjem času je bil tudi premik Sergia Ramosa z desnega boka v osrčje obrambe, prav branilca španske reprezentance pa Portugalec vidi kot enega ključnih figur v zadnjih nekaj tekmah:

"Igra dobro, tako kot cela ekipa. Bolje pritiskamo, ampak ne zaradi enega samega nogometaša, to namreč počne cela ekipa. Vseeno razumem, da si Sergio zasluži pozornost, ker igra zelo dobro. Ekipa se je izboljšala z njim na tem položaju (osrednjega branilca, op. a.), in če bo vse v redu in bomo imeli (Alvara) Arbeloo in (Fabia) Coentraa, jutri ne bomo menjali. Če mi bosta manjkala Fabio ali Arbeloa imamo še (Raphaela) Varaneja, za katerega ni težava, če mora igrati. Povsem nasprotno."

Messi: "Denar me ne zanima"

Lionel Messi je znova potrdil svojo večno ljubezen do Barcelone. Argentinec si želi konec kariere dočakati v dresu katalonskega velikana, saj si samega sebe ne more predstavljati v dresu katerega drugega kluba, še posebej ne v dresu Reala Madrida. "Načrtujem celotno kariero igrati v Barceloni. Ne zanima me denar. Odšel bi le, če ne bi bil dovolj dober, ali če me klub ne bi več želel," je za nemški Bild dejal Messi. Igralec, ki je pri rosnih 24-letih na klubskem področju dosegel praktično vse, kar se lahko doseže, ima še vedno enako željo do nogometa, kot na tisti dan, ko se je prvič zapodil za orkoglim usnjem.

"Še enkrat želim osvojiti tisto, kar sem že osvojil. In želim biti boljši kot sem sedaj," je dodal Messi. Zaradi njegovih izjemnih podaj in razumevanje celotne igre, je za mnoge morda celo najpametnejši nogometaš na zemeljski obli: "Jaz treniram, da se znam na zelenici pravilno odločiti in da bi našel prazen prostor na igrišču. Gledam posnetek svojih tekem, da vidim, kaj sem naredil narobe in se o sovji igri pogovarjam s trenerjem Pepom Guardiolo." Čeprav Messiju cel svet "leži pod nogami", pa si pogosto zaželi nekoliko manjše pozornosti medijev in navijačev: "Pride do trenutkov, ko bi žele biti normalen človek na ulici in da me ljudje ne bi opazili."

Komentarjev 1
  • Nejc Roškar 20:39 05.november 2011.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870Ce koga zanima super manager, kjer lahko izberes hokej ali nogomet in se pomeris z ljudmi iz celega sveta.V bodoce pa prihaja se kosarka, tenis, F1, in se mnogo sportov.