Šport > Nogomet
51 ogledov

Mou še drugič zapored nad varovance

jose mourinho EPA
Po petem porazu sezone je proti svoji nekdanji ekipi Mourinho menil, da so angleške prvake pokopale njihove lastne napake - Trener Lopetegui: Odnos igralcev Porta spektakularen!

José Mourinho je še drugič zapored in še zdaleč ne prvič v sezoni ostro okrcal predstavo svojih varovancev in opozoril na "smešne napake", ki so jih zakrivili ob porazu z 2:1 pri Portu v Ligi prvakov.

Porazen začetek sezone modrih se je nadaljeval tudi pri Mourinhovem nekdanjem klubu, potem ko je André André načel londonsko mrežo v prvem polčasu, Maicon pa je zmago nekdanjih evropskih prvakov zagotovil v drugih 45 minutah in izničil prekrasen izenačujoči zadetek s prostega strela Williana.

Poraz je že Chelseajev peti v sezoni in Mourinho je menil, da je njegova ekipa igrala dobro - razen po njegovem mnenju težko razumljivih napak.

"Mislim, da je bila to dobra predstava s smešnimi napakami. Včasih jih storiš in nisi kaznovan. Mi smo bili kaznovani," je povedal Portugalec. "Gledamo na ducate posnetkov Porta, kako izvaja kote.

"Popolnoma smo bili pripravljeni na to in v trenutku, ko je tekma pod nadzorom, prejmemo gol, ki je smešen. Podobna napaka se nam je pripetila tudi takrat, ko so zadeli vratnico. Razen tega je bila predstava uravnotežena. Igralci so se odzvali pozitivno in skušali igrati pozitivno.

"To je težek nasprotnik, tu je težko igrati. Liga prvakov prinaša drugačna čustva v tekme. Ko imaš dobre rezultate in kažeš dobre predstave, nedotakljivi, obstaja povezava s stanovitnostjo v prestavah. Ko igraš katastrofalno, potem je lahko sprejeti drastične odločitve. Ko igraš tako kot danes, potem je težje."

Julen Lopetegui | Avtor: EPA EPA
Po porazu je Chelsea padel na tretje mesto v skupini G, kjer ima točko zaostanka za Portom in kijevskim Dinamom. Trener domačih "zmajev" Julen Lopetegui je po obračunu menil, da je Porto, ki je pred dnevi dobil tudi derbi z Benfico (1:0), prikazal najboljšo predstavo sezone.

"Odnos igralcev je bil izjemen, spektakularen. To je bila naša najboljša predstava sezone," je Lopetegui povedal medijem. "Moram čestitati moji ekipi.

"Te tri točke so popolnoma zaslužene. Naporno in nepošteno je bilo iti v slačilnico ob polčasu z remijem, toda dobro smo se odzvali."

S tem rezultatom je Porto zavzel vrh skupine z Dinamom in kapetan ter strelec zadnjega zadetka Maicon, ki je kmalu po začetku drugega polčasa na prvi vratnici iznajdljivo premagal Asmirja Begovića za zmago, je dejal, da morajo portugalski podprvaki ohraniti zbranost pred dvema preizkušnjama proti Maccabiju doma in v Tel- Avivu.

"Na srečo mi je v zadnjem času uspelo zabiti nekaj pomembnih golov," je izjavo Maicona prenesla uradna spletna stran Evropske nogometne zveze (Uefa).

"Izpolnili smo cilj za to tekmo, ki je bil, da osvojimo vse tri točke. Zdaj bomo malce proslavili v slačilnici in začeli razmišljati o naslednji tekmi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.