Šport > Nogomet
19 ogledov

Mou še nad Neya: "Sovražim, da se igralci mečejo"

Mourinho Norwich City Chelsea Anglija liga prvenstvo EPA
José Mourinho je po zmagi svojega Chelseaja pri Norwich Cityju povsem nepričakovano okrcal simuliranje Neymarja in Maria Balotellija.

Zmaga Chelseaja spet ni v "prvem planu", spet so to besede Joséja Mourinha, ki je po tekmi na Carrow Roadu javno napadel Neymarja in Maria Balotellija, češ da mu obnašanje in simuliranje omenjenih napadalcev Barcelone in AC Milana ni po godu, posredovati pa bi morala po Portugalčevem mnenju tudi Evropska nogometna zveza (Uefa).

"V Ligi prvakov se je jasno videlo, da obstaja kultura simuliranja. Videlo se je v primeru Neymarja na tekmi v Glasgowu in Balotellija v Amsterdamu. Ena ekipa je ostala z desetimi, druga pa je bila kaznovana z enajstmetrovko v zadnjih minutah. Takšne reči me razžalostijo in me skrbijo, ker jaz tudi tekmujem v Ligi prvakov," je začel novi veliki borec za fair play.

Nogometne avtoritete se morajo odzvati

"Jürgen Klopp, trener Borussie Dortmunda, je bil kaznovan z dvema tekmama, ker je govoril s sodnikom ali četrtim sodnikom. Ni mogel v slačilnico, da bi vodil svoje igralce. Medtem pa – kaj so storili z Neymarjem in Balotellijem?" se je še vprašal Mourinho. "Nogometnim avtoritetam pritiče, da nekaj storijo. Jaz nisem nihče, jaz le dajem svoje majhno mnenje. Ampak, če ne bodo posredovali, bodo naslednji teden počeli enako."  

Portugalec je še zatrdil, da je večkrat oštel svoje nogometaše, med drugim Arjena Robbna in Didierja Drogbaja, ko sta v dresu Chelseaja s padci rade volje poskrbela za nekaj sumljivih sodniških odločitev.

Če bo kdaj slavil ...

"Jaz sam sem bil kritičen do njih, in to zelo," je še zatrdil Mourinho. "Moji igralci so vedeli, da bodo imeli z menoj probleme, če se bodo metali. Velikokrat sem jim rekel, da sovražim to, da je to nekaj zelo slabega. Sramotno je, če skušaš priigrati rdeči karton nasprotnemu nogometašu. Če bom kdaj dobil kakšno tekmo in čutil, da sem jo dobil z neprimernim obnašanjem svojih igralcev, jih bom močno oštel," je še dodal Mourinho. Obljuba dela dolg.

Komentarjev 1
  • literca 20:39 06.oktober 2013.

    Ravno ti Mou se moraš oglasit...do sedaj si treniral največje diverje oz simulante na svetu in to tajko fizično opevane baletnike..kot sta Cristina in Pepe....samo ti nejah bluzit ..ker te imamo nromalčni že pol..n kur..ac..