Šport > Nogomet
28 ogledov

Mou: "Sodnik nam ni dovolil zmagati"

Realov trener José Mourinho je bruhal od besa. Po njegovem so bili spet krivi so Žurnal24 main
"Barcelona ima fantastično ekipo. Zakaj za napredovanje potrebuje sodnike?" je po porazu Reala 0:2 bruhal José Mourinho. Zaradi hudih obtožb Barcelona razmišlja o prijavi Mourinha disciplinski komisiji.

Tako kot Manchester United je tudi Barcelona z 2:0 dobila prvo polfinalno tekmo Lige prvakov. Kot je bilo pričakovati, je bilo proti največjemu rivalu madridskemu Realu naelektreno, grobo, padali so kartoni, norel je José Mourinho, a na koncu je Lionel Messi z dvema čudovitima akcijama poskrbel za zasluženo zmago boljšega nasprotnika. "Odigrali smo zelo, zelo dobro tekmo. Pod nadzorom smo imeli njihove protinapade in njihovo igro po zraku, kar je zelo pomembno. Rezultat je dober in lahko samo čestitam igralcem. V Madrid smo prišli, da pokažemo, kako se igra nogomet," je po srečanju strnil misli trener Barcelone, Pep Guardiola, ki ni želel komentirati novega izpada njegovega "kolega" na drugi strani. "O tem nimam česa povedati."

Leo Messi ima z novima dvema zadetkoma letos že 52 golov oziroma 11 na 11 tekmah Lige prvakov. Za Barcelono jih je zadel že 179. "Pri vsega 23 letih je že tretji najboljši strelec v klubski zgodovini. Pa to je noro," je o Messiju dejal Guardiola. "A to je lepota naše igre." Več sta jih dala le Ladislao Kubala (194 golov) in Cesar Rodriguez (235).

"Ponosni in s spoštovanjem do nogometa bomo šli na povratno tekmo. Morda bomo zadeli prvi in to bi odprlo tekmo, a nato bi nas Uefa spet ubila," je na novinarski konferenci streljal besni Mourinho. "Na povratni tekmi nas čaka težka naloga. Ne težka, nemogoča! Barcelona se je že uvrstila v finale. Včasih sem zgrožen nad nogometnim svetom. Ja, že zdaj smo izločeni. Proti njim nima nihče možnosti. Od kod ji taka moč? Zmagati na tak način ni lepo. Imeli smo načrt, da držimo izid 0:0, nato pa v končnici napademo z vsemi topovi, a nam tega glavni sodnik z izključitvijo Pepeja ni dovolil."

Pa saj je bilo pričakovati, da bo Mourinho krivdo zvalil na sodnike. "Vprašam se: zakaj? Zakaj Ovrebo proti Chelseaju, Busacca proti Arsenalu in zdaj še Stark proti nam? V vsakem polfinalu je ista zgodba! Barcelona ima fantastično ekipo. Zakaj torej za napredovanje vselej potrebujejo pomoč sodnikov? Upam, da nekoč dobim odgovor. Zakaj nasprotniki Barcelone tekmo končajo z igralcem manj? Lani sem se lahko zahvalil le čudežu, da z Interjem ob naklonjenosti glavnega sodnika Barceloni nisem izpadel. Od kod jim takšna moč, da se ji to vseskozi dogaja? Morda zaradi tega, ker tako izrazito podpira Unicef?" Že petič zapored je moštvo, ki ga vodi Mourinho in je igralo proti Barceloni, tekmo končalo z igralcem manj: Wolfgang Stark je v 61. minuti izključil Pepeja.

José Mourinho je bil po rdečem kartonu Pepeju še sam izključen. Kaj je rekel sodniku, da je ta potegnil tako potezo? "Ničesar. Samo dvignil sem palca za njegovo odločitev. Če bi rekel, kar sem si mislil in čutil, bi bila moja kariera končana."

In tukaj se portugalski strateg še kar ni ustavil. "Spoštujem Pepa kot odličnega trenerja in osebo, a rad bi videl, da enkrat Ligo prvakov zmaga brez škandala. Mene bi bilo sram, če bi zmagal po takšnem škandalu, kot je bil dve leti nazaj na Stamford Bridgeu. Tisto je bil škandal in če Ligo prvakov osvoji letos, jo bo osvojil po škandalu na Bernabeuu. Sam sem Ligo prvakov zmagal s Portom in Interjem in obakrat na zelenici. Zmagali smo z delom, trudom, potom in borbo."

Real ostaja Real, ni želel igrati nogometa, in to celo na svoji zelenici. Vselej igrajo na robu nasilja, in če se igraš z ognjem, je velika verjetnost, da se boš opekel.
Gerard Pique

"Pri Barceloni gre vselej za isto zgodbo. Že četrto leto zapored se dogajajo iste stvari. José ima prav, samo poglejte, kaj se je dogajalo na tekmah s Chelseajem, Arsenalom in Interjem. Barcelona je fantastična ekipa, toda na igrišču in tudi zunaj njega ima absolutno preveč vpliva," se je s svojim trenerjem strinjal tudi Cristiano Ronaldo, ki pa je vendarle priznal, da s tako obrambno igro pač sam ni mogel pomagati do zmage. "Ali rad igram v tako obrambno naravnani postavitvi? Ne. Toda moram se prilagoditi. Igrati z desetimi možmi na zelenici vsekakor ni lahko. 0:0 bi bil dober rezultat, 0:2 pa nam je delo zelo otežil."

Vodstvo Barcelone razmišlja o ukrepih proti Mourinhu. Katalonci bodo na sedež Uefe podali disciplinsko prijavo, so zapisali na svoji spletni strani. Končno odločitev bodo podali po točni analizi novinarske konference.

Povratna tekma sledi že naslednji teden na Nou Campu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.