Šport > Nogomet
24 ogledov

Mou: "Španijo hvalite, realovci pa smo banditi!"

Jose Mourinho na novinarski konferenci pred tekmo z Racingom EPA
Tokratna novinarska konferenca trenerja Real Madrida Joséja Mourinha je bila zaradi ligaškega poraza z Levantejem še malce bolj težko pričakovana kot katera druga. Mourinho ni razočaral in udaril tudi po španski nogometni reprezentanci: "Ko to (prerivanje, op. a.) počnejo Španci, je v redu, ko to počne Madrid, smo banditi," je med drugim dejal Mou. Spodaj si preberite še nekaj zanimivejših torkovih odgovorov Portugalca.

Ste s svojimi nogometaši analizirali poraz proti Levanteju?
Sploh nismo govorili. Ni mi všeč govoriti po tekmi, osredotočeni smo na Racing. Imamo čas za analiziranje stvari, zdaj se moramo pripraviti na Racing. Jutrijšnja tekma je pomembnejša od tiste prejšnjo nedeljo.

Se vi, kot največja avtoriteta v slačilnici, počutite odgovornega, če se vaša ekipa vmeša v prerivanje?
Ne čutim se odgovornega. To, kar je naredil Khedira, ni bilo prerivanje. Prerivanje je bilo na tekmi Španija–Čile in vi ste rekli, da je bilo spektakularno, neverjetno, ker je pokazalo karakter igralcev v reprezentanci, ki so kot bratje. Če to dela Španija, je to duh ekipe, če to dela Madrid, smo ekipa banditov. Khedira je zelo miren, ker ne uporablja svoje moči ali svojega telesa v pretepih. Je med zadnjimi, od katerega bi pričakoval kaj takega, ampak to je storil in kazen je tu. Ne skrbi me, saj tega ne bo več počel, to ni njegov stil. Ko bo odslužil kazen, bo zame enak kot katerikoli drug moj igralec.

Govorili ste o prerivanju na tekmi proti Levanteju, ampak kaj lahko storite, da nadzirate impulze pri Pepeju?
Ničesar mi ni potrebno storiti. Sodniki morajo nadzirati prerivanja in provokacije, naštudirati vsakega igralca, vsako ekipo, vsak stadion. Vse, da bi postali veliki sodniki ali ne. Ostalo je odvisno od osebnosti vsakega nogometaša posebej in nadzora, ki ga ima sam nad seboj.

Zakaj imate v prvih postavah tako malo Špancev?
Ker jih nimamo veliko. Ne morem igrati z (Ikerjem) Casillasom in (Antoniem) Adánom naenkrat. Niti s Sergiem (Ramosom) in (Alvarom) Arbeloo naenkrat. Ker je težko igrati s Xabijem (Alonsom) in (Estebanom) Granerom skupaj. In nimamo nikogar več. (Pozabil je na Callejóna in Albiola., op. a.)

Remi ali drugi poraz bi lahko ogrozil bližnjo prihodnost ekipe.
Drugi poraz bi bil zaskrbljujoč. To so tiste točke, ki štejejo, če izgubiš še tri, si jih izgubil šest na dveh tekmah. Kljub temu, da je do konca še precej, je zaskrbljujoče.

V lanski sezoni je Real Madrid odigral veliko tekmo v Santanderju z Granerom v prvi postavi in bolj ofenzivno igro kot ponavadi. Se bo to ponovilo?
Ne želim odgovoriti.

 

Pričakujete umazano bitko v Santanderju?
Kar hoče sodnik. Greš samo do tam, do koder ti pustijo iti. Za to je tu sodnik.

Danes so pri Sportu na naslovnici zapisali: "Ne odidi, Mou. Odkar si prišel v Madrid, si izgubil naslove, imidž in gosposkost." Kaj menite o tem?
Še dobro, da v finalu kraljevega pokala nisem bil trener.

Cristiano (Ronaldo) je rekel, da mu žvižgajo, ker je "bogat, lep in dober". Zakaj mislite, da ga navijači nasprotnikov tako sovražijo?
Nimam kaj za povedati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.