Šport > Nogomet
12 ogledov

Mou svari: "Če si sebičen, potem bodo težave"

Mourinho Chelsea novinarska konferenca London predstavitev povratek EPA
José Mourinho je nekaj dni po prihodu k Chelseaju svoje nove nogometaše že pozval, da naj se ne obnašajo sebično, potem ko je londonski klub po odkritem uporu pri Real Madridu prevzel drugič v karieri.

"Če si vrhunski profesionalec, če nisi sebična oseba, če postavljaš klub pred samega sebe, si tukaj, da zame delaš stoodstotno, za svoje soigralce in klub, potem bomo imeli čudovito razmerje," je José Mourinho opozoril svoje nove varovance pri Chelseaju, potem ko je slačilnico svojega zadnjega kluba Real Madrida izgubil že pred meseci in se vrnil v londonski klub.

"Če si sebičen, če ti ni mar za klub, ni mar za navijače, ni mar za podobo ... Smo v velikih težavah. Včasih imaš skupine, ki se prilagodijo temu na zelo lahek način. Včasih imaš skupine, pri katerih to postane kot doktrina in gre vse zlahka. Včasih imaš par fantov, ki neradi sprejmejo takšna pravila, takrat pa imaš problematična razmerja," je novinarjem še povedal Mourinho.

Portugalec, osmi trener Chelseaja po prihodu ruskega oligarha Romana Abramoviča v zahodni London leta 2003, je Madrid zapustil po precej javnem prerekanju s kapetanom Ikerjem Casillasom, v zadnji sezoni na Santiagu Bernabéuu pa je napadel tudi Sergia Ramosa, Mesuta Özila, Pepeja, ... Mourinho je sicer velik oboževalec in prijatelj upokojenega Sira Alexa Fergusona, ki je nekoč dejal, da redno menjavanje trenerjev veča moč igralcev..

Besede Fergusona so kot Biblija

"Kar Sir Alex pove glede angleške nogometne doktrine, to je Biblija," je nadaljeval Mourinho. "Če pravi, da je to tako po toliko letih izkušenj, potem ima prav. Če se to navezuje na njegov klub? Ne vem."

Mourinho je po povratku na Stamford Bridge podpisal štiriletno pogodbo in zatrdil, da je pri aktualnih prvakih Evropske lige zdaj pomembna stabilnost, brez katere so sicer v predlanski sezoni prvič v zgodovini kluba osvojili Ligo prvakov. Zmagoviti trener Roberto Di Matteo je v skladu s klubsko politiko seveda že bivši.

Noče tveganja

"Zadnjo sezono je klub osvojil pokal, ki ga jaz ne želim osvojiti. Osvojil sem ga s Portom, preden sem leta 2004 osvojil Ligo prvakov in to je način, na katerega se to mora početi, najprej osvojiš Evropsko ligo, nato pa Ligo prvakov. Vedno si želim spet igrati Ligo prvakov, igrati jo brez tveganja," je še povedal Mourinho.

"Pred dvema sezonama je bilo pri Chelseaju tveganje, če ne bi osvojili Lige prvakov leta 2012, potem ne bi igrali v njej naslednjo sezono, ker smo bili šesti. To sezono smo prav tako tvegali do zadnje tekme ... Zato se moramo vrniti k stabilnosti. Stabilnost je pomembna za razvoj mladih nogometašev, za klub, navijaško bazo, za ekonomsko situacijo, ki je bolj in bolj pomembna zaradi finančnega 'fair playa'. Menim, da si lastnik in klubski odbor zelo, zelo močno želita to stabilnost."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.