Šport > Nogomet
12 ogledov

Mou svari pred derbijem: "Igramo proti prvakom"

Moyes Mourinho Manchester United Chelsea Premier League Anglija liga prvenstvo EPA
Na nedeljski tekmi proti Manchester Unitedu, klubu, ki bi ga kaj lahko prevzel po selitvi iz madridskega Reala, bo José Mourinho lovil jubilejno stoto zmago v Premier League.

"Moja stota zmaga v Premier League bo prišla, bo proti Man. Unitedu, West Hamu ali še kasneje? Bomo videli, a vem, da bo številka prišla," je v petek ob druženju z novinarji dejal José Mourinho. Za mnoge "programirani" naslednik Sira Alexa Fergusona ni dobil priložnosti na Old Traffordu, kjer je po odhodu legendarnega Škota v njegove (pre)velike čevlje stopil rojak David Moyes.

Mourinho je iz Real Madrida nato še drugič v karieri prevzel Chelsea in ga popeljal do trenutno tretjega mesta v Premier League, le dve točki za vodilnim Arsenalom. Kljub izpadu iz ligaškega pokala modri iz tedna v teden napredujejo, a Mourinho tudi pred nedeljskim derbijem na Stamford Bridgu ponavlja, da lovi bolj dolgoročne cilje.

Ves čas z zmagovitim DNK

"Naslova ne lovimo obupano. Gradimo za prihodnost, toda ves čas si želimo ohraniti svoj DNK zmagovanja," je nadaljeval Portugalec. "Ekipa se izboljšuje in prav do konca se bomo borili za naslov. Bomo videli, kaj se bo zgodilo."

Pred tekmo z rdečimi vragi se je modrim tako kot trener Mourinho še drugič v karieri pridružil srbski vezist Nemanja Matić, ki je klub pred leti po neuspešni avanturi zapustil za Benfico, nato pa se spet znašel na radarju "penzionerjev" iz zahodnega Londona in se tja pred dvema dnevoma vrnil za ceno 25,4 milijona evrov. Mourinho je zatrdil, da Matić "zaradi spoštovanja" do ostalih članov moštva tekme gotovo ne bo začel.

"Igramo proti prvakom"

"Prepričan sem, da bo imel Matićev prestop takoj velik vpliv. Vesel sem, da je prišel zdaj, ker bomo tako dobil čas, da se uigra za naslednjo sezono. Zadovoljen sem z ekipo, ne samo trenutno, ampak tudi v prihodnje," je še povedal Mourinho, ki kljub ogromnemu zaostanku Uniteda na lestvici, aktualni prvaki prihajajo v London brez Robina van Persieja in Mourinhove velike želje Wayna Rooneyja, ne pričakuje sprehoda.

"Ne igramo proti ekipi, ki je enajst točk za vodilnim, igramo proti prvakom, igramo proti Manchester Unitedu. To sem zapisal tudi v programu tekme (knjižici, ki je v Angliji na voljo pred vsako tekmo, op. a.). Točno tako tudi čutim. Že dolgo časa sem v nogometu in igral na desetine derbijev in klasičnih tekem, tekme med velikimi ekipami, izkušnje pa mi pravijo, da bo tako," je še dodal Mourinho.

"V veliko primerih je ekipa, ki je videti, da je v najtežjem položaju, na koncu močnejša na sami tekmi, zato menim, da bo obračun še posebej nevaren. Raje bi videl, da bi Rooney in Van Persie igrala. Raje igram proti najboljšim."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.