Šport > Nogomet
16 ogledov

Mou svari rivale: "Še boljši sem kot prej"

Mourinho Chelsea Tajska Bangkok turneja prihod EPA
Chelseajev odrešenik José Mourinho je po prihodu na Tajsko, kjer bo z modrimi začel azijsko turnejo, posvaril tekmece, da se je na Otok vrnil kot še boljši trener.

José Mourinho je v svojem prvem mandatu pri Chelseaju, ki ga je začel leta 2004, prekinil klubsko sušo in osvojil naslov prvaka v Premier League, poleg še enega državnega naslova pa je v vitrine Stamford Bridgea pripeljal še dva ligaška pokala, pokal FA in superpokal.

Tudi po nenadnem odhodu iz Londona tri leta kasneje se niz osvajanja naslovov za nekdanjega trenerja Benfice, Uniãa de Leirie in Porta ni končal, saj je z Interjem osvojil tudi naslov v Serie A, z Real Madridom pa La Ligo. Čeprav je ostal brez mitske "La Decime" v Madridu, je svoj drugi evropski naslov že prej osvojil v zadnji sezoni pri Interju.

Nekaj več sivih las je dober znak

"Menim, da sem zdaj boljši, ker je moja služba takšna, pri kateri izkušnje pomenijo veliko," je novinarjem v Bangkoku povedal (vsaj zaenkrat) umirjeni 50-letnik. "Po Chelseaju sem šel okoli Evrope in preživel dve leti v Italiji, tri leta v Španiji, zato imam veliko več nogometne kulture kot prej. Zato menim, da sem v boljšem stanju kot prej. Nekaj več sivih las je, v mojem primeru, dober znak, ker to kaže, da sem se naučil več."

Mourinho, ki je v Madridu preživel precej napete in incidentov polne tri sezone, se je v London vrnil z veliko bolj umirjenimi toni, ki pa so po petkovih izjavah vseeno zbodli trenerja Manchester Uniteda Davida Moyesa, saj Škot ni bil preveč navdušen nad Mourinhovim izražanjem naklonjenosti Waynu Rooneyju.

"Dokler ne pride prvi poraz, bom srečen," je še povedal Mourinho. "Ampak na moji ekipi je, da mi pomaga, me podpira in skuša doseči dobre rezultate za klub."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.