Šport > Nogomet
17 ogledov

Mou: "Ta ekipa bo šla v zgodovino"

Ramos Casillas Real Madrid Mallorca naslov prvaka pokal Santiago Bernabeu slavje
1/9
EPA
Nogometaši Real Madrida so na nedeljski tekmi z Mallorco proslavili svoj 32. naslov prvaka. Po svečani prireditvi na Santiagu Bernabéu igralce in trenerski štab v ponedeljek čaka še svečana parada skozi mesto.

"Želel bi se le zahvaliti za to čarobno noč, ki ste nam jo podarili. Madrid ima neprimerljivo število naslovov, ampak ta ekipa bo šla v zgodovino kot ekipa stotih točk," je Santiago Bernabéu po nedeljski tekmi z Mallorco nagovoril Realov trener José Mourinho. Njegovi varovanci so zmagovito sezono zaključili z ekshibicijo proti otočanom in le še dodatno potrdili 32. naslov v zgodovini kluba.

Mourinho je bil glavna zvezda večera, saj je po tem, ko so na oder na sredini igrišča poklicali vse igralce, kot zadnji prišel iz slačilnice in pred svojimi varovanci padel na kolena. Privoščil si ga je tudi dežurni šaljivec José Callejón, ki ga je ob nagovorih igralcev zajahal tako, kot je Mourinho zajahal njega na ligaški tekmi pri Valencii.

"To je bila sezona, v kateri smo presegli sami sebe. V naslednji si želimo storiti še korak dlje, imamo mlado in ambiciozno ekipo. Cilj bo preseči letošnje dosežke," je za klubsko televizijo povedal Iker Casillas, ki je pri Realu končno osvojil tudi prvi naslov prvaka kot kapetan belega baleta.

Bernabéu Higuaínu: "Ostani, ostani!"

Najbolj čustven je bil na proslavi argentinski napadalec Gonzalo Higuaín, ki ga je pred govorom prekinil njegov soigralec Álvaro Arbeloa. "Pipita, ostani! Pipita, ostani!" je začel navijati španski branilec, njegove besede pa je začel ponavljati cel stadion. Higuaín naj bi se namreč resno zanimal za odhod v francoski Paris Saint-Germain.

"Nimam besed, da bi se lahko zahvalil za vso to izkazano pozornost. Tu sem šest let in to so bila izjemna leta. Vedno sem se moral maksimalno truditi, tu ti ne podarijo ničesar, vse je odvisno od dela. Zelo sem hvaležen klubu in navijačem, ki so polnili stadion in nas podpirali," je dejal vidno ganjeni Higuaín.

Ronaldo: "Ta ekipa ima veliko prihodnost"

Slavje se je v Madridu nadaljevalo tudi v ponedeljek, ko so se igralci s klubskim avtobusom najprej odpravili do predsednice madridske regionalne vlade Esperanze Aguirre, ki jih je sprejela v belem Realovem dresu. Portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo je tako kot soigralci pred njim izrazil svoje veliko zadovoljstvo nad doseženimi rekordi in 32. naslovom prvaka.

"Zelo pomembno je, da smo dosegli sto točk in zaradi tega smo zelo zadovoljni. Zdaj že mislim na svojo reprezentanco, potem bom razmišljal o vrnitvi. Pred seboj imamo še vso prihodnost, saj ima večina nekje med 23 in 27 let," je dejal Ronaldo. Mourinho je za klubsko televizijo še pristavil, da že razmišlja o prihodnosti.

"V tem trenutku že razmišljam o prihodnosti, to je trenutek, ko je potrebno zaključiti slavje. Danes ga bomo zaključili, igralci mislijo na Euro, jaz pa moram začeti z delom in misliti na naslednjo sezono, ker ti Real Madrid ne dovoljuje zaspati na lovorikah. Moraš misliti na prihodnost," je dejal Mourinho.

Callejón zajaha Mourinha (12:30) in ostali vrhunci Realovega slavja na Bernabéu:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.