Šport > Nogomet
23 ogledov

"Mou" užival suspenz, ne misli na Barço

Mourinho si želi hiše na Manhattnu ali v Malibuju. (Foto: EPA)
1/5
Žurnal24 main
José Mourinho je zaradi kazni izpustil zadnji dve ligaški tekmi Reala Madrida. "Teh dvanajst dni je bilo najboljših, odkar sem pri Realu!" je pred tekmo Madrida z Ajaxom dejal Mourinho.
Dvanajst dni, kolikor je trajala kazen, je bilo mojih najboljših dvanajst dni pri Realu Madridu.
José Mourinho

Odsotnost z novinarskih konferenc, oddaljitev od igrišča ali kaj tretjega. Kazen španske lige je Joséju Mourinhu več kot očitno prijala, saj se je pred sedmo silo vrnil nasmejan. Real Madrid je že v Amsterdamu, kjer se bo na legendarni Amsterdam Areni pomeril z Ajaxom in lahko že potrdi prvo mesto v skupini. Ker Mourinha ni bilo na klopi na zadnjih ligaških tekmah Reala proti Athleticu in Sportingu, je bila to njegova prva novinarska konferenca po dvanajstih dneh:

"Dvanajst dni, kolikor je trajala kazen, je bilo mojih najboljših dvanajst dni pri Realu Madridu," je v Amsterdamu povedal Mourinho. "To so bili trenutki mirnosti, v katerih smo lahko delali v miru, brez novinarjev in novinarskih konferenc. To so bili moji najboljši dnevi, a zdaj so minili in spet moram opravljati svoj posel. Ne bom več govoril o tistem, kar se je zgodilo, saj je oglaševanje treba plačati, nekateri ljudje pa tako ali tako dobijo preveč publicitete," je še dodal Portugalec. Tako se je izognil ponovnemu udarcu proti trenerju Sportinga Manuelu Preciadu, ki je pred medsebojnim obračunom v Gijonu dejal, da Mourinha "ne mara" in da je "baraba".

Bolj kot igranje na Camp Nouu v ponedeljek me skrbi igranje treh tekem v enem tednu: ene reprezentančne, ene ligaške in ene v Ligi prvakov.
José Mourinho

Beli balet je v nizozemsko prestolnico zabave pripotoval brez načetih Ricarda Carvalha, Samija Khedire in Gonzala Higuaína, a Mourinho želi zmago, najmanj pa remi. "Postave ne mislim sestavljati z mislijo na Clásico, saj je ta na sporedu šele naslednji teden. Bolj kot igranje na Camp Nouu v ponedeljek me skrbi igranje treh tekem v enem tednu: ene reprezentančne, ene ligaške in ene v Ligi prvakov," se je še izognil namigom, da ima eno oko vseeno na večnem derbiju, ki bo proti Barceloni na sporedu v ponedeljek.

Denilson Arsene Wenger | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Wenger: "Dajem zadnje kaplje krvi!"
Arsenalov trener Arsene Wenger je pred tekmo z Brago priznal "mentalno šibkost" svojih mladih varovancev, a v isti sapi dodal, da bo za njihov uspeh dal "zadnjo kapljo krvi". Spomnimo: Arsenal bi lahko v soboto skočil celo na prvo mesto v Premier League, a jih je po vodstvu z 2:0 doma šokiral najhujši rival Tottenham (3:2).

"Tako močno si želim, da bi ta ekipa zmagovala, da dajem zadnje kaplje krvi za to, da bi se to zgodilo," je povedal Wenger. "Hočem, da so uspešni, saj si to zaslužijo. Seveda boli, ko si tako blizu, kot smo bili mi v soboto, in ti na koncu ne uspe," je še dodal Francoz. Najboljše zdravilo bi bila seveda zmaga na Portugalskem, kar priznava tudi letos zelo učinkoviti napadalec Marouane Chamakh, ki uživa v premierni angleški sezoni, med strelci pa je bil tudi v soboto:

"Pomagalo nam bo pozabiti na tekmo s Tottenhamom, tako da se moramo osredotočiti na Brago in doseči zmago," je povedal reprezentant Maroka. "Skupina je izenačena, tri ekipe se potegujejo za prvo mesto, tako da res potrebujemo tri točke."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.