Šport > Nogomet
23 ogledov

"Mou v Barceloni ni imel za preživetje''

Mourinho je svojo trenersko kariero začel na dnu. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Dandanes eden najboljših trenerjev na svetu Jose Mourinho pred leti po besedah nekdanjega predsednika Barcelone ni imel denarja niti za preživetje. Petnajst let kasneje je slika popolnoma drugačna.

Nekdanji predsednik Barcelone Joan Gaspart je te dni izjavil, da aktualni trener Real Madrida Mourinho v času opravljanja vloge prevajalca oziroma pomočnika pri Bobbyju Robsonu na klopi katalonskega velikana "ni imel denarja niti za preživetje".

Legendarni trener Robson si je leta 1996, ko je prišel v katalonsko prestolnico, želel svojega prevajalca (Mourinha), tedanji predsednik Josep Lluís Núñez – Gaspart je tedaj bil desna roka Núñeza – posebnega prevajalca ni želel plačati, saj so že imeli svojega v klubu, je za radijsko oddajo Que has comido? (Kaj si jedel?, op. p.) na Radiu COM povedal Gaspart.

Núñez se je vendarle sestal z Mourinhom in mu ponudil 10 tisoč peset (okoli 60 evrov) na mesec. Mourinho naj bi Núñezu odvrnil, da take vsote ne more sprejeti, saj s tem ni mogoče preživeti meseca. Núñez je, tako Gaspart, vendarle nekoliko povišal plačo Mourinhu, toda ne prav veliko, zato je ta prvih nekaj mesecev preživel kar v hotelu, ki ga je imel v lasti Gaspart. "Nastanil se je brezplačno v enem izmed mojih hotelov – El Arenas, saj je imel premalo denarja. Ko se je izkazalo, da je več kot le prevajalec, smo mu povišali plačo in poiskali stanovanje," je priznal 66-letnik.

No, portugalskemu strategu gre dandanes veliko bolje, pred dnevi je namreč dejal, da bi si čez kakšnih 10–15 let želel hišo na Manhattnu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.