Šport > Nogomet
15 ogledov

Mou v Lizboni: "Glede Ikerja imam mirno vest"

Mourinho letališče Lizbona prihod mikrofon mediji Abola
1/5
Reševalni pas/Twitter
Trener Reala José Mourinho je dan po bolečem porazu proti Málagi že prispel v domovino, kjer bo preživel praznike skupaj z družino. Njegova poteza, ko je iz prve postave prvič po več letih izpustil klubskega kapetana Ikerja Casillasa, je še vedno prva tema v nogometnih krogih na Iberskem polotoku.

"Imam mirno vest. Delam tisto, kar je najbolje za ekipo. Oziroma vsaj poskušam," je portugalskim medijem na letališču v Lizboni povedal José Mourinho. Sloviti trener je v soboto z Realom Madridom izgubil še eno tekmo v letošnji sezoni španskega prvenstva, tokrat proti Málagi (2:3).

Anketa: 82 % navijačev za odhod Mourinha
Po tekmi: "Ne bom bil izgubljene bitke"
• Mou pustil Ikerja na klopi, Real na -16

Mourinho, ki preživlja najslabši začetek sezone v trenerski karieri, se je iz Lizbone nato napotil v domači Setúbal, kjer bo štiri ali pet dni preživel v družinskem krogu. Realovega trenerja nato čaka povratek v Madrid in dve domači tekmi proti Realu Sociedadu in Celti de Vigo.

"Včasih je dobro tudi izgubiti, da potem vemo, kako se počutijo drugi," je svojim rojakom v prestolnici še povedal Mourinho. Nekaj sto kilometrov vzhodneje, v Madridu, medtem še vedno potekajo analize njegove poteze, ko je na klopi za tekmo z Málago pustil Ikerja Casillasa.

Iker "čutil", da bo le menjava

Pri športnemu dnevniku Marca so prepričani, da je Mourinho o tovrstni potezi razmišljal že celotno sezono. S Casillasom se nikoli ni preveč dobro razumel, ni mu bilo všeč, da odkrito prijateljuje s "sovražnikom" Xavijem Hernándezom, na živec pa mu je stopil tudi predsednik kluba Florentino Pérez.

"Mourinho je izkoristil ta delikaten trenutek, da je poslal sporočilo glavnemu predstavniku kluba," pišejo na spletni strani Marce (www.marca.com). "Želel je več okrepitev med poletjem. Eden izmed njih je bil Brazilec Lucas Moura, drugi pa vratar, ki bi lahko predstavljal tekmeca Casillasu. Nobeden ni prišel."

Medtem, ko je Mourinho potoval proti Setúbalu, je Casillas v sklopu prireditve svoje fundacije igral na dobrodelni tekmi v Madridu. V madridsko palačo športov ga je prišel pozdravit tudi Pérez, čeprav njegov obisk pred dogodki v Málagi ni bil predviden.

"Treba je sprejeti odločitev trenerja in še bolj trenirati," je za televizijo La Sexta dejal Casillas. "Mourinho mi ni rekel ničesar. Nisem navajen biti menjava, ampak ekipa je pred vsakim igralcem. Kar lahko storim je, da še naprej treniram in si skušam priboriti mesto v ekipi. Čez teden sem čutil (da bo menjava, op. a.). Zdi se mi, da sem v dobri formi, ampak odloča trener."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.