Šport > Nogomet
26 ogledov

Mou: "V Španiji sem bil portugalski ku**in sin"

jose mourinho Reuters
V pogovoru za časopis The Guardian je José Mourinho priznal, da uživa v "čisti sovražnosti", ki mu jo namenjajo s tribun praktično vseh stadionov v državi.

José Mourinho tudi v Premier League deli mnenja navijačev klubov, ki seveda ni njegov Chelsea, kjer so ga pred začetkom nove sezone pričakali kot odrešitelja, njegov vzdevek "The Special One" pa je ostal na večini transparentov še iz časov Portugalčevega prvega mandata.

"Uživam v igranju doma, ko čutim strast Chelseajevih navijačev, da so srečni, da me imajo na svoji strani. Ampak uživam tudi ob igranju v gosteh, ko čutim podporo navijačev svoji ekipi, ko mi dajejo tisto 'sovaštvo'," se je angleške navijaške kulture dotaknil nekdanji trener Porta, Interja in Real Madrida.

Angleži niso agresivni

"To je 'čisto sovraštvo'. Ni agresivno. Če Chelseajevi navijači pojejo 'José Mourinho', drugi pa 'Odj**i, Mourinho', to zame ni agresivno sovraštvo. Bolje to, kot da bi me ignorirali," meni strateg Londončanov.

Nikjer Mourinho ni tako razdelil države, kot ravno nazadnje v Španiji, kjer so imeli deljena mnenja o njem tudi navijači Reala, ki so mu enkrat skandirali, drugič pa na Santiagu Bernabéuu namenjali žvižge.

Špansko sovraštvo ni šaljivo 

"Če bi bil nekega dne trener Norwicha, bi tudi oni peli moje ime," je prepričan Mourinho. "To je čisto. Greš pa recimo v države, kot je Španija, kjer ti rečejo 'Hijo de puta Portugues' (portugalski kur**n sin, op. a.). Tam veš, da gre za globoko občutje. Pravo sovraštvo. To mislijo resno. Tukaj je še sovraštvo drugačno. Bolj šaljivo. Ko ne zmagujem, potem 'nisem več special'. To razumem in mi je všeč."

Portugalec je še dodal, da ga po odhodu leta 2007 na Otoku verjetno niso pogrešali. S tekem proti Chelseaju imajo namreč mnogi slabe spomine, od Manchester Uniteda do Liverpoola, kjer je na Anfieldu navijače nekoč famozno utišal s prstom na ustih.

"Mislim, da me Premier League in država nista pogrešali. Država premočno čuti nogomet, Premier League pa je premočna, da bi nekoga pogrešala. Ne gre za vprašanje pogrešanja koga. Ampak gotovo gre za mojo ljubezen do tega tukaj, to pa ljudje vedo," je še dodal strateg iz Setúbala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.