Šport > Nogomet
20 ogledov

Mou: "Voditi Real je kot pristati na Luni!"

Žurnal24 main
José Mourinho v ponedeljek praznuje deseto trenersko obletnico. V nogometu želi vztrajati tako dolgo kot sir Alex Ferguson. Dekle Ikerja Casillasa Sara Carbonero napadla Cristiana Ronalda.
Mislim, da bom kot Ferguson. Pri 70 letih bom še vedno čutil enako strast do treniranja.
José Mourinho

Za Joséjem Mourinhom je precej uspešen začetek delovanja pri Realu Madridu, brez turbulenc, ki sicer spremljajo sleherno sezono v kraljevem gnezdu. Ravno na današnji ponedeljek, 20. septembra, je Mourinho lahko praznoval deset let trenerske kariere, v katerih je že dvakrat osvojil Ligo prvakov, leta 2004 s Portom in letos z Interjem Milanom.

Ne Mourinho - Bento!
V kombinacijah za novega selektorja Portugalske je bil tudi José Mourinho, toda portugalska nogometna zveza je v ponedeljek odločila, da bo odstavljenega Carlosa Queiroza nadomestil Paulo Bento. Nekdanji reprezentant je nazadnje vodil lizbonski Sporting.

"Teh deset let je šlo zelo hitro mimo," je v ponedeljek na novinarski konferenci pred tekmo z Espanyolom povedal Mourinho. "Še vedno čutim enako strast kot pred desetimi leti in mislim, da bo čez deset let ta strast enaka," je še dodal zdaj 47-letni Portugalec in pribil: "Mislim, da bom kot (sir Alex, op. p.) Ferguson. Pri 70 letih bom še vedno čutil enako strast do treniranja!"

Glavni Mourinhov cilj je v letošnji sezoni postati prvi trener v elitnem klubskem tekmovanju, ki bi Ligo prvakov osvojil s tremi različnimi klubi. Voditi kraljevi klub je kot pristanek na Luni, je še povedal Mourinho. "Real je najpomembnejši klub na globalni ravni," je povedal o svojih delodajalcih. "To je, kot da bi dosegel vrh vrhov, a še vedno nisem osvojil ničesar. Bomo videli, kako se bo zgodba končala. To zgodbo moram zgraditi sam."

Sara: "Ronaldo je bil vedno egoist in individualist!"
Pravi vihar so v Španiji povzročile besede novinarke televizije Telecinco Sare Carbonero, sicer izbranke vratarja Reala Madrida Ikerja Casillasa. Ob gostovanju v eni izmed televizijskih oddaj je izstrelila nekaj ostrih besed v smeri Casillasovega soigralca Cristiana Ronalda: "Ronaldo ni v depresiji in ni šel k psihiatru, kot se je govorilo v zadnjih dneh. Vedno je bil tak - individualist in egoist na igrišču in kot takega ga je Real tudi kupil," je dejala. Kot glavni razlog Ronaldovega nedavnega obnašanja je Carbonerova navedla, da je superzvezdnik izjemno razočaran, da Mourinho ne bo novi selektor Portugalske.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.