Šport > Nogomet
29 ogledov

"Mou" zapustil novinarsko konferenco

Mourinho je zdaj tudi uradno začel vojno s še enimi novinarji. Po italijanskih š Žurnal24 main
Na videz nedolžna odsotnost Pedra Leóna iz ekipe, ki jo je s seboj v Auxerre vzel José Mourinho, je prerasla v pravo vojno. Portugalec je po nekaj ostrih izmenjavah besed odbrzel z novinarske konference.

"Najlažje je govoriti o tem, kdo je tukaj in koga ni," je nataknjeni José Mourinho dejal novinarjem pred tekmo Reala Madrida z Auxerrom. Španske novinarje je zanimalo, zakaj s seboj ni vzel Pedra Leóna, ki je bil po njihovem mnenju eden izmed boljših igralcev na zadnji tekmi proti Levanteju (0:0).

Zdi se, kot da govorimo o Zidanu ali Maradoni. Pedro León je izjemen igralec, ki je še pred dvema mesecema igral v Getafeju. Mora začeti delati, kot je všeč meni in tako bo lažje igral.
José Mourinho

"Špekulacije so del vašega poklica. To je vaš problem. Ni poklican zato, ker ga trener ni hotel," je bila druga, že malce bolj ostra puščica proti novinarjem. Pri tretjem vprašanju, ki je zadeval mladega igralca, pa je Mourinho ponorel:

"Ni se mi treba opravičevati. Če me pokliče predsednik, mu moram odgovarjati, toda to se ni zgodilo. Zdi se, kot da govorimo o Zidanu ali Maradoni. Pedro León je izjemen igralec, ki je še pred dvema mesecema igral v Getafeju. Mora začeti delati, kot je všeč meni in tako bo lažje igral. Rekel sem že, da bo igral Benzema. Zakaj me ne vprašate, katera bo ostala deseterica, ki bo igrala. To bi moralo biti vaše prvo vprašanje. Ali če bo Karim v napadu igral skupaj s Higuaínom, ali bo slednji na klopi. Toda vi vztrajate pri Pedru Leónu," je še povedal Mourinho, vstal, se objel z  Guyjem Rouxom, legendarnim (nekdanjim) trenerjem Auxerra, in izginil brez besed. Valter Birsa bo tako v torek zaigral v dodobra naelektrenem ozračju. Verjetno bi bilo bolje, da se izogiba Realovi klopi ...

Zakaj je Mourinho Leóna pustil doma?
Španski mediji so že začeli z natolcevanji, veliko pa povedo tudi videoposnetki s tekme proti Levanteju. V 29. minuti drugega polčasa je nevaren prosti strel izvajal prav León, a zelo slabo podal, za odbito žogo, ki je bila od njega oddaljena vsega meter ali dva, pa sploh ni stekel in jo je spustil v avt. Mourinho se je na videoposnetku vidno jezen obrnil h klopi in nekaj rekel pomočniku Aitorju Karanki. Verjetno nekaj v slogu: "Aitor, prekliči njegovo karto za Pariz!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.