Šport > Nogomet
25 ogledov

Mou želi podreti Chelseajev rekord

jose mourinho chelsea klop Reuters
Portugalski strateg na klopi Chelseaja José Mourinho se je zavezal, da bo postal trener z najdaljšim stažem pod vodstvom lastnika kluba Romana Abramoviča.

Trener Chelseaja José Mourinho se je pred začetkom sezone vrnil na Stamford Bridge, kjer je z londonskim velikanom podpisal štiriletno pogodo. Če bo portugalski strateg na klopi angleškega prvoligaša ostal do izteka pogodbe, bo izboljšal svoj rekord kot trener z najdaljšim stažem pod vodstvom lastnika kluba Romana Abramoviča.

Mourinho je Chelsea vodil od junija 2004 do septembra 2007, nato pa sta sledili uspešni poglavji pri Interju in Real Madridu. ''Rekord trenerjev Chelseaja pod trenutnim lastnikom je tri leta in pol. Jaz imam štiriletno pogodbo in upam, da bom izboljšal ta rekord,'' je povedal Mou in dodal: ''Ostal bom, dokler bodo želeli, da ostanem. Noben klub me ne more zvabiti iz Chelseaja. Vsak trener bi moral imeti življenski projekt, projekt svoje kariere, in jaz sem ga imel od samega začetka. Želel sm si v Italijo, Španijo in Anglijo ter osvojiti lovorike v treh velikih nogometnih državah. Ambicije so še vedno enake.''

Dobri odnosi z Abramovičem

Mourinho je prepričan, da se je lastnik kluba Roman Abramovič, s katerim sta se razšla leta 2007, v zadnjih letih močno spremenil. ''Klub se je spremenil in prišel je pravi trenutek za mojo vrnitev. Klub ve, kaj hoče. Ni težko ubesediti, kaj hoče. Hoče zmagovati. Ne bi prišel samo iz ljubezni do Chelseaja. Ne, prišel sem, ker verjamem v klub, in prepričan sem, da se je lastnik v zadnjem desetletju veliko naučil. Že ob prvem srečanju z njim sem spoznal, da so njegovi cilji zelo jasni. Prepričan je, da sem pravi človek za ta klub in to me zelo veseli,'' je zaključil Portugalec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.