Šport > Nogomet
22 ogledov

"Moudrid" začel le z remijem

Sergio Canales Ruben Gonzalez
1/24
Žurnal24 main
Bracelona se je pri Racingu iz Santanderja z debitantskim golom Davida Ville sprehodila do zmage (3:0). Real Madrid je s Joséjem Mourinhom na klopi zdrsnil že na prvi oviri in remiziral pri Mallorci (0:0).

Nova era pri Realu Madridu se ni začela po željah najbolj gorečih privržencev, ki so že na prvi ligaški tekmi Joséja Mourinha na klopi kluba pričakovali čudeže. Kaj takega se seveda ni zgodilo in se niti ni moglo zgoditi - kraljevi klub je le s težavo prihajal do priložnosti pri Mallorci na tekmi, ki je ponudila izjemen kontrast. Nekdo, ki ima vse (Real), in nekdo, ki nima praktično nič (Mallorca). Spomnimo - klub z Balearov je šel po koncu lanske sezone v stečaj.

Tekmo je morda malce presenetljivo začel mladi Sergio Canales in bil verjetno celo najboljši igralec na igrišču, saj je skupaj s Cristianom Ronaldom predstavljal stalno nevarnost vratom otočanov. Le-ta je izvrstno čuval izraelski vratar Dudu Aoate, ki se je "nabranil" šele v drugem polčasu, ko je Mourinho zmago iskal z vsemi orožji in v igro poslal Karima Benzemaja, Mesuta Özila in Samija Khediro. Prav slednji je po podaji reprezentančnega kolega Özila z glavo zapravil eno lepših priložnosti, v tej kategoriji pa je spet "blestel" Gonzalo Higuaín.

Sprehod Barcelone skozi Santander
Solo mojstrovina Lionela Messija, trenutek navdiha Andrésa Inieste in debitantski zadetek Davida Ville v dresu Barcelone so glavni poudarki gostovanja pri Racingu. Pri rezultatu 2:0 za goste je Victor Valdés ubranil tudi enajstmetrovko Mohammedu Tchiteju.

Gostje iz Katalonije so imeli veliko preglavic že pred samo tekmo. In s tem ne mislimo "borbe" z Zlatanom Ibrahimovićem čigar jezik in agent sta (za mnoge končno) zapustila Barcelono. Na ogrevanju pred tekmo v Santanderju se je namreč poškodoval kapetan Carles Puyol in njegovo mesto je (nenačrtovano) zavzel Gerrard Piqué. Blaugrana je prevladovala od začetka do konca in povedla že po vsega štirih minutah, ko je Iniesta v prostoru zaposlil Messija, ki je stekel proti vratarju in ga z desnico (!) premagal s prefinjenim lobom. Iniesta se je med strelce vpisal tudi sam, ko je vratar Racinga slabo izbijal, španski junak s svetovnega prvenstva pa ga je "iz prve" lobal. Valdés je nato mojstrsko ubranil enajstmetrovko Tchiteju, Villa pa je v drugem polčasu po podaji Daniela Alvesa z glavo zabil še svoj prvi ligaški gol za novi klub.

Kako se bo Valencia znašla v novi sezoni brez obeh Davidov - Ville in Silve? To je bilo eno glavnih vprašanj pred začetkom nove sezone španske lige. Sodeč po prvi tekmi niti ne tako slabo, saj so netopirji na krilih Joaquína Sáncheza slavili na neugodnem gostovanju pri Malagi. Vodilni zadetek je zabil Aritz Aduriz, eden izmed tistih, čigar prihod je omogočila prodaja obeh zvezd, nato pa je nezaustavljivi Joaquín dokončal delo. Bi se še vedno lahko vrnil v reprezentanco? Preberite si, kaj je za Žurnal24 povedal pred mesecem dni.

Hercules izgubil tekmo, dobil Trezegueta
Nekaj tolažbe navijačem Herculesa je po porazu z Athleticom Bilbaom (0:1) prinesla novica, da je napadalec Juventusa David Trezeguet sporazumno prekinil pogodbo s klubom, kar verjetno pomeni, da bo v naslednjih urah ali dneh postal novi napadalec njihovega moštva. Sladko-kisli povratek med elito torej za "Herkule", ki jih je na trdna tla spustil gol reprezentančnega napadalca Fernanda Llorenteja kmalu po začetku drugega polčasa. Zvečer še tekmi Malaga - Valencia in Levante - Sevilla.

Španska liga, 1. kolo:

Racing Santander : Barcelona 0:3 (0:2)
Messi (4), Iniesta (31), Villa (63)

Mallorca : Real Madrid 0:0

Hercules : Athletic Bilbao 0:1 (0:0)
Llorente (47)
RK: Fritzler (90/Hercules)

Malaga : Valencia 1:3 (1:1)
Fernandez (45); Aduriz (9), Joaquín (70, 74)

Levante : Sevilla 1:4 (1:2)
Ruben (10/11-m); Konko (12, 62), Negredo (28/11-m), Renato (88)

Deportivo La Coruna : Zaragoza 0:0

Espanyol : Getafe 3:1 (1:0)
Osvaldo (33, 54), Datolo (90); Galan (61/a.g.)

Osasuna : Almeria 0:0
RK: Garcia (90/Almeria)

Real Sociedad : Villarreal 1:0 (0:0)
Xabi Prieto (57)

POnedeljek ob 22.00:
Atletico Madrid - Sporting Gijon

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.