Šport > Nogomet
17 ogledov

Moujev Chelsea na Old Traffordu že v 2. kolu

manchester united chelsea lampard anderson Reuters
Manchester United bo obrambo naslova v angleški Premier League v sezoni 2013/14 začel pri Swanseaju Cityju, sledi pa derbi s Chelseajem na Old Traffordu.

Takšen je namreč razpored za novo sezono Premier League, v kateri se na klopi Chelseaja vrača njen dvakratni zmagovalec José Mourinho. Portugalec, ki je že priznal, da mu bo "čudno", ko bo gostoval na Old Traffordu, kjer na klopi ne bo sedel Sir Alex Ferguson, se bo proti branilcu naslova Manchester Unitedu pomeril že v drugem kolu.

David Moyes, Fergusonov naslednik pri rdečih vragih, bo debitiral s tekmo pri zmagovalcih ligaškega pokala Swanseaju Cityju, medtem ko bo Mourinho po šestih letih spet vodil ligaško tekmo na Stamford Bridgeu proti novemu prvoligašu Hull Cityju, ekipi nekdanjega kapetana slovenske nogometne reprezentance Roberta Korena.

Manuel Pellegrini se bo kot trener Manchester Cityja predstavil na domači tekmi proti Newcastle Unitedu. Arsenal bo na stadionu Emirates gostil Aston Villo, že v tretjem kolu pa jih čaka severnolondonski derbi s Tottenham Hotspur. Slednji začenjajo z mestnim derbijem proti Crystal Palacu.

Prvi manchestrski derbi bo na sporedu že v petem kolu sredi septembra. Prvi južnovelški derbi v zgodovini Premier League, med Swanseajem in Cardiff Cityjem, se bo zgodil novembra, ko bo Cardiff gostil svoje velike rivale.

Angleška liga (Premier League), pari prvega kola za sezono 2013/14:

Arsenal − Aston Villa
Chelsea − Hull City
Crystal Palace − Tottenham Hotspur
Liverpool − Stoke City
Manchester City − Newcastle United
Norwich City − Everton
Sunderland − Fulham
Swansea City − Manchester United
West Bromwich Albion − Southampton
West Ham United − Cardiff City

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.