Šport > Nogomet
17 ogledov

Moujev načrt: Cristiano le na klopi proti Barçi

Ronaldo Mourinho sodnik Barcelona Real Madrid španski pokal Copa del Rey polfina EPA
Madridski športni dnevnik AS dan pred sobotnim ligaškim "El Clásicom" trdi, da bo Cristiano Ronaldo obračun Real Madrida in Barcelone na Santiagu Bernabéu začel na klopi, saj trener José Mourinho ne želi tvegati poškodbe zvezdnika in ga še dodatno spočiti pred povratno tekmo z Manchester Unitedom v osmini finala Lige prvakov.

"Bo Cristiano jutri igral proti Barceloni? To je vprašanje, ki si ga postavljajo madridisti in barcelonisti. Eni, ker vedo, da je z njim na igrišču Madridu lažje ponoviti zmago nad večnim rivalom, in drugi, ker se zavedajo, da jih je madridski 'crack' (zvezdnik, op. a.) ovil okrog mezinca. Odgovor na dvome madridistov in barcelonistov je, da bo Cristiano menjava," v petkovi izdaji dnevnika AS piše Manu Sainz.

Pri Real Madridu bodo tako očitno spet uporabili nekaj miselnih igric s prvo postavo, tako kot na torkovi povratni tekmi polfinala španskega pokala, ko bi proti Barceloni v prvi postavi moral začeti Pepe, a si je trener José Mourinho v zadnjem trenutku premislil in v igro poslal Álvara Arbeloo, morda pa je manj kot uro pred tekmo na Camp Nouu šlo tudi za namerno dezinformacijo madridskih medijev.

Po veliki zmagi nad večnimi rivali (1:3) in brez realnih možnosti za ubranitev naslova pred novim Clásicom v soboto se tako zdi, da bo Mourinho vsaj malce premešal postavo za tekmo na Santiagu Bernabéu, iz prve postave pa bo morda tudi kot majhen udarec proti brezbarvni Barceloni izpadel kar prvi zvezdnik Cristiano Ronaldo.

Verjetno le nekaj minut, odvisno od rezultata

"Mourinho ne želi tvegati poškodbe svojega prvega zvezdnika in ga spočiti za transcendenčni dvoboj naslednji torek na Old Traffordu proti Manchester Unitedu," nadaljujejo pri AS. "Trener bo pri Cristianu nadaljeval z enakim načrtom, kot prejšnji teden na Riazorju (proti Deportivu, op. a.). Pustil ga bo na klopi in mu verjetno dal nekaj minut v drugem polčasu, odvisno od tega, kako se bo gibal rezultat."

Ronaldo naj bi si po poročanju dnevnika sicer močno želel igrati od prve minute, ampak Mourinhov načrt je jasen - spočiti zvezdo pred največjo tekmo sezone. Če se bo nepričakovana poteza res zgodila, bi na sredini igrišča lahko začel njun rojak Fabio Coentrãomesto Ronalda pa bi zavzel mladi napadalec Álvaro Morata, ki je kot osrednji napadalec začel nedavno tekmo z Rayem Vallecanom (zabil je tudi prvi gol), na "Ronaldovem položaju" pa igra že v B-ekipi.

V osrčju obrambe naj bi v vsakem primeru začela Ricardo Carvalho in Pepe, medtem ko bo Mourinho spočil navdušujočega Francoza Raphaëla Varana in Sergia Ramosa. Barcelona (68 točk) ima pred tekmo v Madridu pred Realom (52) sicer ogromno prednost 16 točk. Trinajst kol do konca sezone je pred kraljevim klubom tudi mestni tekmec Atlético Madrid (56).

Vilanova "odšteva dni" do povratka

Nekaj dobrih novic za Barcelono po dolgem času prihaja iz New Yorka, kjer sta na obisku pri Titu Vilanovi predsednik in podpredsednik kluba Sandro Rosell ter Josep Maria Bartomeu dala podporo okrevajočemu trenerju in po poročanju katalonskih medijev ugotovila, da Vilanova že nestrpno "odšteva dni" do svojega povratka na klop Blaugrane.

Novi datum je zdaj 2. april, ko bi Barcelona igrala prvo tekmo četrtfinala Lige prvakov, če seveda ne bi bilo manjše težave - poraza proti AC Milanu (0:2) na prvi tekmi osmine finala, ki Katalonce pred povratno tekmo pušča daleč od napredovanja.

Presenečen nad dramatiziranjem

Vilanova naj bi Rosellu in Bartomeuu povedal, da je "presenečen" nad pretiranim dramatiziranjem ob zadnjih porazih njegove ekipe, ki se je pod nejgovim vodstvom pred meseci podpisala pod najboljši začetek ligaške sezone v zgodovini tekmovanja. Po mnenju Vilanove je Barcelona še vedno v trdnem vodstvu v najpomembnejšem tekmovanju sezone - španski ligi.

Ob kosilih in večerjah v New Yorku naj bi se zbrani z Vilanovo pogovarjali tudi o njegovem pomočniku Jordiju Rouri, ki je po dveh zaporednih porazih postal "državni sovražnik" (ali za nekatere junak) številka ena. Rouro še naprej podpirajo vsi glavni akterji, medtem ko sta Rosell in Bartomeu z Vilanovo govorila tudi o načrtih za naslednjo sezono, ko se pri Barceloni obeta vsaj delna prenova moštva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.