Šport > Nogomet
39 ogledov

Moujev pomočnik želel obračunati z navijači

Mourinho Matilde Audi navijači Real Madrid Valdebebas trening Reševalni pas/Twitter
Ob odhajanju s treninga v klubski bazi Valdebebas je navijačem z vzkliki "Mourinho!" in "Iker, Iker!" uspelo ustaviti avtomobil, v katerem se je vozil trener José Mourinho. Voznik, njegova desna roka in strokovnjak za telesno pripravo, Rui Faria, je razjarjen stopil iz vozila, obračun z navijači, ki so tako razhudili Fario, pa je preprečila varnostna služba.

Ljubezen navijačev Reala Madrida do Joséja Mourinha je bolj nestabilna od slovenske vlade. Takoj po izpadu iz polfinala Lige prvakov so portugalskega stratega, ki so ga ob uspehih takoj po novem letu na hitro spet vzljubili, ob odhajanju s treninga zasuli z žaljivkami, v ponedeljek pa so ga pred klubsko bazo Valdebebas pričakali z veliko bolj milimi vzkliki: "Iker, Iker!"

Podpora klubskemu kapetanu Ikerju Casillasu očitno ni dobro dela Ruiu Farii, pomočniku Mourinha, ki je svojega rojaka in njegovo ženo Matilde poskušal popeljati mimo zbranih navijačev, nato pa nenadoma zapustil vozilo in poskušal (verbalno?) obračunati z nekaterimi izmed njih.

Po poročanju španskih medijev, ki so analizirali posnetke televizije Cuatro, je skupina navijačev, nekateri tudi z zastavami Portugalske, vzklikala le zato, da bi Faria ustavil in da bi Mourinho podelil kakšen avtogram.

Karanki vzklikali: "Lutka!"

Faria je nato zunaj kadra izstopil iz vozila in se po nekaj glasnih besedah vrnil na svoj sedež, saj so ga še pravočasno ustavili klubski varnostniki, ki so zadržali tudi navijače, h katerim se je napotil. Mourinho je vse le mirno spremljal s sovoznikovega sedeža, medtem ko so mu navdušeni navijači (veliko je bilo tudi tujih) neuspešno trkali po steklu. Faria je nato z veliko hitrostjo odpeljal posadko proti domu.

Takoj po izpadu iz Lige prvakov so Mourinha navijači pred klubsko bazo pričakali z vzkliki "kur**n sin", njegovega pomočnika Aitorja Karanko pa so označili za "lutko", kar mu je famozno pred meseci zabrusil tudi Lionel Messi.

Faria je sicer znan po svoji temperamentnosti – v lanski sezoni so ga v štirih mesecih sodniki izključili kar štirikrat. 3. decembra 2011 je dobil dve tekmi kazni, ker je v Gijónu sodniku Iturraldeju Gonzálezu zabrusil, da je "sramoten", 3. januarja lani pa je počival še dve tekmi, ker je bil izključen na pokalni tekmi z Málago.

Preostro je protestiral tudi pri Fernándezu Borbalánu 26. februarja lani proti Rayu Vallecanu, še enkrat pa je bil izključen na El Madrigalu. (21 de marzo). V letošnji sezoni je počival na "le" dveh tekmah, potem ko je "sramotnega" sojenja obtožil Péreza Laso proti Valencii.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.