Šport > Nogomet
23 ogledov

Mouju se smeji: prepričan, da bo dobil Rooneyja

jose mourinho Reuters
Prestopna zgodba dneva je odhod Tottenhamovega napadalca Jermaina Defoeja. Angleški reprezentant se bo februarja skupaj z Michaelom Bradleyjem (AS Roma) pridružil Torontu.

Angleški prvoligaš Tottenham Hotspur je po tednih namigovanj prek Twitterja tudi uradno potrdil, da se bo angleški reprezentančni napadalec Jermain Defoe 28. februarja pridružil kanadskemu Toronto FC.

31-letni Defoe je v devetih letih pri Spursih zabil 142 golov in si pred odhodom iz kluba, ki ga je v karieri okrepil kar dvakrat, zaželel, da bi White Hart Lane zapustil v velikem slogu. Londončan se je sicer kot mnogi najboljši someščani izobrazil v nogometni šoli mestnega rivala West Ham Uniteda.

Na javorjev sirup tudi Bradley

"Vsi vedo, koliko mi pomeni ta klub in dal bom svoje srce za moštvo in navijače do zadnjega strela," je za uradno spletno stran kluba potrdil Defoe, ki se mu bo v Kanadi pridružil tudi ameriški vezist AS Rome Michael Bradley. Trener Rudi Garcia ga je bojda želel obdržati kot zelo uporabnega rezervista, a se je strelec izenačujočega gola proti Sloveniji na SP 2010 odločil vrniti bližje domu.

"Tukaj sem preživel fantastične dni in navijači so bili vedno fantastični," je nadaljeval Defoe. "Hvaležen sem za priložnost, da lahko sam skupaj z družino izkusim življenje čez lužo in igranje v MLS s pogodbo, ki me bo popeljala do 35. leta starosti. Ne dvomim, da se bom z leti vrnil kot navijač in podpiral moštvo."

Arsenal lovi Morato, Costo, Mou čaka na poletje

The Mirror medtem poroča, da je Real Madrid na zimsko posojo za okrog dva milijona evrov pripravljen poslati mladega napadalca Álvara Morato. Ceno sta pripravljena plačati vodilni Arsenal in bližnji zasledovalec Liverpool.

Morato dobro pozna njegov nekdanji trener José Mourinho, ki pa želi uloviti "večjo ribo" v otoškem ribniku. Portugalec ob slabem izkoristku svojih lastnih napadalcev na Stamford Bridgu še vedno lovi Wayna Rooneyja iz Manchester Uniteda, The Telegraph pa v petek poroča, da Mourinho januarja ne bo "ribaril", ker je prepričan, da bo angleškega reprezentanta uspel dobiti po koncu sezone.

Arsenal naj bi se medtem potegoval za enega najboljših strelcev La Lige Diega Costo in po poročanju Daily Stara bo Brazilec raje kot Chelsea in Manchester United izbral ravno topničarje. Najverjetneje šele po koncu sezone, čeprav naj bi Londončani madridskemu Atléticu že zdaj ponujali 36 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.