Šport > Nogomet
15 ogledov

Mourinha obtožili homofobije

José Mourinho EPA
Strateg madridskega Reala José Mourinho je znova v velikih težavah. Tokrat se je na tnalu znašel zaradi domnevnih homofobičnih izjav ob gostovanju galaktikov na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov proti CSKA.

Nad Joséja Mourinha se je tokrat spravila Evropska športna zveza gejev in lezbijk (EGLSF). Portugalca obtožujejo, da je v ponedeljek na stadionu Lužniki sodnike označil z besedo "maricones", katere najbližji slovenski prevod je "pedri". Mourinha so delivci pravice sicer razjezili, ker so se med pregledom zelenice odločili, da slednja ustreza pogojem za igranje. Več kot očitno pa se Portugalec s tem ni strinjal. Prva tekma osmine finala Lige prvakov med Realom in CSKA se je sicer končala brez zmagovalca (1:1).

"Homofobija je v nogometu nesprejemljiva, še posebno ko pride od ene od najprepoznavnejših oseb v tem športu. Zelo smo razočarani, ker gospod Mourinho ležerno uporablja homofobične izraze na svojem delovnem mestu. Še posebej žalostno je, ker se je to zgodilo v tednu mednarodne kampanje proti homofobiji v nogometu. Pozvali smo Uefo, da ustrezno sankcionira njegov prekršek," je izjavila podpredsednica EGLSF Louise Englefield.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.