Šport > Nogomet
17 ogledov

Mourinho: Abramovič me podpira

jose mourinho EPA
Portugalski strateg José Mourinho je prepričan, da bo ne glede na razplet sredine tekme s Portom ostal na čelu aktualnega angleškega prvaka.

Chelsea bo v sredo na Stamford Bridgeu gostil Porto, tekma pa naj bi po navedbah nekaterih medijev odločala o usodi dolgoletnega trenerja Joséja Mourinha.

Če bi modri izgubili in bi Dinamo Kijev premagal Maccabi Tel Aviv, potem bi se angleški velikan poslovil od Lige prvakov, kar bi bila zadnji žebelj v krsti portugalskega stratega. A Mourinho tovrstne špekulacije zavrača.

jose mourinho | Avtor: EPA EPA
Na vprašanje, kako je lahko tako prepričan v svoj stolček, je ''Edini'' odvrnil: ''Ker menim, da sem naredil veliko dobrega za ta klub in lastnika (Roman Abramovič, op. a.), ki se zaveda mojih kvalitet. Lastnik mi je dvakrat izkazal zaupanje: prvič, ko me je pripeljal nazaj v klub, in drugič, ko mi je dal štiriletno pogodbo.''

''Mislim, da lastnik ni človek, ki bi si premislil. Vem, da je rezultatski veter zelo pomemben veter. Vem, da je močan, ker so rezultati v Premier League resnično slabi,'' je priznal Mourinho, ki se z ekipo nahaja na 14. mestu prvesntvene lestvice.

''Lastnik ve, kdo sem, ve, kaj sem dal klubu, in verjame, da sem pravi človek za to nalogo,'' je povedal Portugalec, ki mu je podporo izrekel tudi legendarni Sir Alex Ferguson, najtrofejnejši trener v zgodovini angleškega prvenstva.

''Nisem videl Fergusonovih izjav. Slišal sem o tem. To je razlika med pravimi in lažnimi prijatelji. Pravi prijatelji ti takoj pokažejo svoja čustva. Sir Alex je moj prijatelj in lepo je slišati njegove besede. On ni človek, ki bi nekaj govoril le zato, ker mu je nekdo simpatičen. Tekom kariere je vedno dokazoval, da je pošten in analitičen. Zahvaljujem se mu,'' je sklenil Mourinho.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.