Šport > Nogomet
13 ogledov

Mourinho: Akrobatski skok v bazen

jose mourinho chelsea Reuters
Portugalski strateg José Mourinho je prepričan, da bi moral Luis Suárez zaradi simuliranja na tekmi med Chelseajem in Liverpoolom prejeti rumeni karton.

Chelsea je v 19. krogu angleške Premier League premagal Liverpool (2:1), trener modrih José Mourinho, ki je pred derbijem stopil v bran Luisu Suárezu, pa po tekmi ni bil navdušen nad podlimi igricami urugvajskega reprezentanta.

Trener Chelseaja je napadalca Liverpoola obtožil simuliranja, s katerim je Suárez po izgubljenem dvoboju s Cesarjem Azpilicueto poskušal izsiliti enajstmetrovko. ''To ni bil prekršek. Suárez je izgubil dvoboj z Azpilicueto, ki je imel žogo in je zapuščal kazenski prostor. 'Penal' je poskušal izsiliti z akrobatskim skokom v bazen. Zelo je pameten, saj točno ve, da je na območju, kjer so navijači Liverpoola. Toda Howard Webb je bil oddaljen deset metrov in edina napaka je bila ta, da mu ni pokazal rumenega kartona,'' je po tekmi dejal Mourinho.

Izenačujoči gol za Chelsea je v 17. minuti dosegel Eden Hazard, zmago pa je v 34. minuti priigral Samuel Eto'o. Suárezov poskus simuliranja v zaključku obračuna ni obrodil sadov. ''Vedno rad gledam Suáreza, ker so mi všeč njegova kakovost, zavzetost, želja po zmagi. Fantastičen igralec je, a ta država je posebna. Nisem Anglež ali Britanec, vendar čutim odgovornost, da branim določene nogometne vrednote. Ne maramo ljudi, ki simulirajo. Situacija z Azpilicueto in Eto'ojem; prenehaj s tem ali pa mu naj pokažejo rumeni karton, saj to ni dobro za nogomet,'' je Urugvajca še okaral Mou.

Terry: Mouriho rešil krizo identitete

Branilec Chelseaja John Terry meni, da je Chelsea pred prihodom Joséja Mourinha preživljal krizo identitete. Modri so po zmagi proti Liverpoolu le dve točki oddaljeni od vodilne ekipe angleškega prvenstva.

''V zadnjih dveh letih smo nekoliko izgubili svojo identiteto. V ligi je kar nekaj dobrih ekip, in ko na primer povedeš 3:2, je pomembno, da nasprotniku ne daš veliko priložnosti. Mislim, da nam to v tem trenutku zelo dobro uspeva,'' je povedal Terry.

''Ko se bom upokojil, bom na televiziji zagovarjal Chelsea''

Mourinho se je pritoževal, da med nogometnimi strokovnjaki, ki analizirajo tekme, ni dovolj nekdanjih nogometašev oziroma trenerjev Chelseaja, ki bi v dvomljivih situacijah podprli londonski klub. ''Ko se bom pri 75 letih upokojil, bom postal analitik in bom na televiziji zagovarjal Chelsea,'' je obljubil Mourinho.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.