Šport > Nogomet
28 ogledov

Mourinho do lovorike z Unitedom

Zlatan Ibrahimović EPA
Nogometaši Manchester Uniteda so zmagovalci angleškega ligaškega pokala.

V finalu ligaškega pokala so na Wembleyu v Londonu rdeči vragi s 3:2 (2:1) ugnali Southampton. Junak dvoboja je bil Zlatan Ibrahimović, ki je v 87. minuti dosegel odločilni gol, svojega drugega na tekmi, prvega je zabil že v 19. minuti.

Ekipa Joseja Mourinha je v prvem polčasu vodila že 2:0, saj je Ibrahimovićevo delo v 41. minuti oplemenitil Jesse Lingard, toda Italijan Manolo Gabbiadini je ob koncu prvega (45.) in na začetku drugega (48.) poskrbel za izenačenje. Southampton je bil v drugem delu celo nevarnejši tekmec, a ni izkoristil svojih priložnosti, kar je v zadnjih minutah dvoboja kaznoval švedski napadalec.

Za Manchester United je to peti osvojeni ligaški pokal in 44. lovorika v zgodovini, s katero se je na prvem mestu med angleškimi klubi izenačil z Liverpoolom. Ligaški pokal je sicer manj prestižen od FA pokala, kar nekaj trenerjev pa ga izkorišča za kaljenje manj uveljavljenih nogometašev. 

Mourinho je po Alexu Fergusonu (Manchester United) in Brianu Cloughu (Nottingham Forest) tretji trener s štirimi zmagami v ligaškem pokalu.

Zlatan Ibrahimović | Avtor: EPA EPA

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.