Šport > Nogomet
7 ogledov

Mourinho: "Igrali bomo 4-3-3"

Valdes naj bi na finalni tekmi kraljevega pokala na Mestalli dobil nekaj počitka Žurnal24 main
Trener Barcelone Pep Guardiola je na tiskovni konferenci pred sredinim finalom kraljevega pokala v začetni enajsterici razkril le vratarja Pinta. Podobno je storil Mourinho: "Igral bo Ramos in deset drugih."
Jose Mourinho je 20. aprila enkrat že pokoril nogometaše Barcelone! Lani je na klopi Interja na prvi polfinalni tekmi Lige prvakov Katalonce v Milanu ugnal s 3:1. Bo 20. april tudi tokrat srečen za The Special Ona? Več o tem si boste lahko prebrali v sredo zgodaj zjutraj.

"Igrali bodo (Jose Manuel, op. p.) Pinto in še deseterica drugih. Če ga ne bi postavil v vrata, bi s tem pokazal pomanjkanje spoštovanja do njega in slačilnice,'' je pred drugim El Clásicom v petih dnevih povedal katalonski strateg in dodal, da ne ve, ali bo Mourinho igral z enako taktiko kot v soboto. "Madrid lahko igra na različne načine. Tako kot je igral v soboto, v letošnji sezoni še ni."

Guardiola je zanikal navedbe, da je Madrid na Bernabeuu igral kot majhna ekipa. "Ne bi rekel, da je Madrid v soboto igral kot majhna ekipa. Nikoli si ne bi drznil tako obsojati kolega, ki svoje igralce pozna najbolje. Ima pravico igrati, kot njemu ustreza, tako kot v soboto, ko nam je Real s svojim sistemom povzročil kar nekaj težav."

Kot poroča katalonski dnevnik Ara, si bo tekmo na Mestalli ogledala tudi partnerica katalonskega nogometaša Gerarda Piqueja Shakira. Ta bo pesti stiskala za Barcelono. Kot se za finale kraljevega pokala spodobi, se bo spektakla v Valencii udeležil tudi španski kralj Juan Carlos.

O Carlesu Puyolu, ki je po poškodbi hitro okreval, se bo Guardiola odločil tik pred zdajci. "Zdaj je dobro. Imel je težave z mišico, toda dobro je okreval. Potoval bo z nami in potem se bomo odločili."

V torkovih večernih urah je sledila tudi Realova tiskovna konferenca, na kateri je tokrat spregovoril tudi Jose Mourinho. "Igrali bomo s štirimi branilci, tremi na sredini in tremi v napadu," je precej napadalno formacijo izdal Mourinho, ki pa je obenem dodal, da bo igral le z enim klasičnim napadalcem. "Ko sem prvič govoril s predsednikom kluba, me ta ni prosil za nič drugega kot pošteno delo, predanost in profesionalizem. Če bomo jutri (v sredo, op. p.) slavili, je v redu, sicer se bo življenje nadaljevalo," je mirno komentiral cilje Reala v finalu kraljevega pokala.

Tudi tokrat The Special One ni mogel mimo nasprotnika, v šali se je obregnil ob Guardiolove besede. ''Pep je rekel, da bodo igrali Pinto in preostalih deset, jaz pa pravim, da bo igral Sergio Ramos in deset drugih.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.