Šport > Nogomet
43 ogledov

Mourinho: Imam kilave napadalce

jose mourinho EPA
Jose Mourinho je za remi Manchester Uniteda v Bruslju javno okrivil svoje napadalce.

Na tekmi med Anderlectom in Manchester Unitedom v četrtfinalu evropske lige so Angleži dominirali, a v zaključku tekme prejeli zadetek iz edinega strela Belgijcev na njihova vrata. Za remi 1:1 je trener Jose Mourinho krivca našel pri svojih napadalcih.

"Če bi bil obrambni igralec pri Manchester Unitedu, bi bil zelo jezen na napadalce. Branilci so oddelali svoj del posla, tisti, ki bi vse skupaj morali zaključiti, pa ga niso," je po tekmi v Bruslju dejal portugalski trener.

"Rezultat bi moral biti boljši in da to ni, je povsem naša krivda. Svoje protinapade smo zaustavljali z nespretnimi odločitvami, z nespretnim obvladovanjem žoge. Igralci so bili prav 'kilavi'," je še dejal Mourinho.

Manchester United prav z morebitno zmago v evropski ligi lovi vstopnico za ligo prvakov v naslednji sezoni. V Premier League so rdeči vragi peti, od 30 odigranih tekem pa so jih kar 12 remizirali. "Ne gre le za zamujene priložnosti. Gre tudi za polpriložnosti, za situacije, ko imamo dovolj časa in prostora, a nam zmanjka prava odločitev. To se nam dogaja skozi celotno sezono," je še naprej po svojih napadalcih udrihal Portugalec.

"Ima prav, da kritizira svoje napadalce, ampak javno kritiziranje Anthonyja Martiala in Marcusa Rashoforda, je tvegano. Podobno je bilo pri Luku Shawu, pojavljajo se tudi govorice, da ima skrhan odnos tudi z Davidom de Geo. Spremenil je svoje vedenje, prej je bil v pogovoru z mediji duhovit in šarmanten, danes pa ga je težko gledati," je za BBC sicer o izjavah Mourinha dejal nekdanji nogometaš Chris Sutton.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.