Šport > Nogomet
55 ogledov

Mourinho in Conte planila eden na drugega

Chelsea - United Profimedias
V zadnji četrtfinalni tekmi FA pokala je Chelsea z 1:0 premagal Manchester United.

Veliki obračun med Chelseajem in Manchester Unitedom so v Londonu bolje odprli gostje, domači so se prebudili še le po 15 minutah igre, ko je Eden Hazard najprej lepo preigraval in sprožil z desne, po kotu pa je nevarno zapretil še Gary Cahill. Obakrat se je z izjemnima obrambama izkazal David de Gea.

Sledilo je nekaj mirnih minut, nato pa se je vse skupaj zaiskrilo v 35. minuti, ko je že svoj drugi rumeni karton prejel Ander Herrera. Španec je naredil povsem nepotreben prekršek na sredini zelenice, trener gostov Jose Mourinho pa je vse skupaj pospremil le s sarkastičnim nasmeškom. Portugalcu je bilo manj do nasmeškov že nekaj minut kasneje, ko je po novem grobem prekršku rdečih vragov besno reagiral Antonio Conte in stekel proti Mourinho. Padale so težke besede, med oba vročekrvneža pa se je uspel vriniti četrti sodnik in tako preprečil še kaj hujšega. Na igrišču se je v tem obdobju zgodilo bolj malo zanimivega.

So pa domači povedli že v 51. minuti, strelec zadetka pa je bil N'Golo Kante. Francoz, ki redko dosega gole, je tokrat presenetljivo sprožil od daleč in zadel za 1:0. United je imel nato lepo priložnost za izenačenje, ko je po dolgi žogi v napad stekel Marcus Rashford, se z lahkoto otresel reprezentančnega kolega Cahilla in neoviran sprožil na okoli 12 metrih, vendar je odlično posredoval tudi vratar Thibaut Courtois. Na drugi strani so si nato hitro sledile priložnosti, a je Willian najprej namesto strela poskušal podati Diegu Costi, slednji je z glavo po kotu meril mimo vrat, Willian pa nato še za las preko gola.

United je ostajal brez pravih priložnosti, za Chelsea pa bi lahko prednost povečal rezervist Cesc Fabregas, a je še enkrat odlično posredoval de Gea, še prej pa je Costa zgrešil hitro žogo, ki bi jo moral le še potisniti v gol. V zadnjih minutah so rdeči vragi poskušali napadati, vendar jim to ni najbolje uspevalo. Mourinho je prvič v karieri izpadel v četrtfinalu FA pokala, United pa je ostal brez možnosti, da bi ubranil lovoriko iz minule sezone. Rdeči vragi so doslej 12-krat osvojili FA pokal, kar je rekordni dosežek, ki si ga delijo z Arsenalom.

Takoj po tekmi je bil opravljen žreb. V polfinalnih parih se bodo na Wembleyju pomerili Chelsea in Tottenham ter Arsenal in Manchester City.

 

Komentarjev 1
  • Bozidar.Frelih 07:51 14.marec 2017.

    So pa domači povedli že v 51. minuti, ....Že .... ta že je po več kot polovici tekme ....