Šport > Nogomet
19 ogledov

Mourinho izgubil tožbo proti novinarju Marce

jose mourinho EPA
José Mourinho je izgubil tožbo proti novinarju dnevnika MARCA Robertu Palomarju.

Novinar najbolj branega španskega športnega dnevnika MARCA, Roberto Palomar, je Joséja Mourinha še kot trenerja Real Madrida označil za "tipičnega človeka, ki po tem, ko nekoga povozi, pobegne". 

Mourinho je v tistem času, pisal se je 17. september 2012, preživljal morda najtežje trenutke pri madridskem Realu. Bil je na udaru medijev, njegov rojak Cristiano Ronaldo pa je v tistem času famozno izjavil, da je "malce žalosten".

Težki časi

Začela so se pojavljati tudi prva javna nesoglasja med njim in kapetanom Ikerjem Casillasom, Palomar (in velika večina ostalih španskih piscev) pa je takrat Mourinha obtožil, da ne prevzame odgovornosti za lastne napake in da je tip osebe, ki naredi nered, a nato ne ostane, da bi ga po(s)pravil.

Mourinho je po objavljenem besedilu pred svojih odvetnikov zahteval popravek, poleg tega pa še 15.000 evrov odškodnine, ki bi jo daroval mladi ekipi Canillas, za katero je v tistem času nastopal njegov mlajši sin José jr.

Prispevek začel serijo "bomb"

V sredo je sodnik Sagrario Arroyo García presodil v korist novinarju, češ da "mora prevladati svoboda informiranja in izražanja obdolženega". Palomarjev prispevek je nekako tudi začel dokončni razkol med Mourinhom in španskimi novinarji, ki so ob koncu sezone Mourinha tudi izgnali iz kluba.

MARCA je kasneje poročala tudi o domnevnem ultimatu igralcev predsedniku Florentinu Pérezu ("Mi ali Mourinho!"), po katerem je Pérez sklical novinarsko konferenco in zgodbo označil za "laž". Posredoval je tudi Mourinho sam in po eni izmed novinarskih konferenc na privatni pogovor povabil člana radia MARCA in ga obkrožen s svojimi pomočniki in Realovim predstavnikom za medije grobo opsoval.

Moujevo maščevanje: vprašanja le v angleščini

Portugalec se je proti koncu sezone vedno redkeje pojavljal pred mediji, vedno znova ga je nadomeščal njegov pomočnik Aitor Karanka, po povratku v Chelsea pa se je oklical za "Srečnega" (The Happy One, op. a.), čeprav tudi na Otoku ni šlo vse kot po maslu.

Je pa Špancem hitro vrnil – na pripravljalni tekmi med Realom in Chelseajem v Miamiju je na njihovo vprašanje dejal, da bo vprašanja sprejemal le v angleščini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.