Šport > Nogomet
20 ogledov

"Mourinho je najboljši na svetu"

Leo Beenhakker je na račun Mourinha izrekel kar nekaj pohvalnih besed. (Foto: EP Žurnal24 main
Sloviti nizozemski trener Leo Beenhakker, trenutno pri Feyenoordu opravlja delo tehničnega direktorja, je poln pohval na račun stratega Real Madrida, Portugalca Jose Mourinha.

Leo Beenhakker v svetu nogometa velja za enega najboljših in predvsem najbolj uglajenih trenerjev. Ravno zato ima pohvala, ki pride iz njegovih ust, še toliko večjo veljavo. Nizozemec je v preteklosti vodil kar nekaj velikih klubov. Med drugim je sedel tudi na klopi Real Madrida, ki ga dandanes vodi Jose Mourinho. Nizozemec je nad Portugalcem navdušen. "Midva sva prijatelja, poznava se in sva v zelo dobrih odnosih. Že od nekdaj občudujem njegovo delo in še vedno ga, ker on ve, kako mora opravljati svoje delo. Trenutno je najboljši na svetu,“ je za uradno spletno stran Reala dejal Beenhakker.

"Poznavanje največjih skrivnosti trenerskega dela je tisto kar mi je pri njemu najboljše. Ima zelo izrazito osebnost in je zelo temperamenten. To mi je všeč. Vedno stoji za svojimi nogometaši, ki mu vse vračajo z zaupanjem na igrišču in izven njega. To sem počel tudi jaz, ker vem pod kakšnim pritiskom so nogometaši," je nadaljeval 68-letni Nizozemec in izpostavil še eno pozitivno lastnost Mourinha: "Je mojster v iskanju ravnotežja med ustvarjanjem dobrih rezultatov in atraktivne igre svojega moštva."

Beenhakker je v svoji dolgi karieri vodil kar nekaj klubov in reprezentanc. Največje uspehe pa je doživel ravno na klopi Reala konec osemdesetih let prejšnjega stoletja. "To je bilo najpomembnejše obdobje v moji karieri. Z Realom sem osvojil tri prvenstva, kraljevi pokal in superpokal. Trikrat zapored smo prišli v finale Pokala prvakov (predhodnik današnje Lige prvavkov, op. p.), vendar se niti enkrat nismo uvrstili v finale. To mi je še vedno trn v peti, predvsem ko se spomnim odličnega igralskega kadra, kot so bili Michel, Gordillo, Hugo Sanchez in Butragueño. To je bilo neverjetno obdobje," je zaključil Leo Beenhakker.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.