Šport > Nogomet
23 ogledov

Mourinho: "Kaka ni izpustil niti enega treninga"

trening real superpokal mourinho EPA
Jose Mourinho je za španske novinarje še enkrat več spregovoril o tem, koga vidi v svojem moštvu in na koga letos ne bo računal. "Gago, Drenthe in Pedro Leon niso v mojih načrtih," poudarja Mou.

Računate na Kakaja?
Kaka je moj igralec. Dobro dela že od prvega dne, ni izpustil niti enega samega treninga in zaradi mojih odločitev je odigral malo uradnih, a veliko preostalih tekem v predsezoni. Je na spisku za Zaragozo (Real z njo igra v nedeljo, op. p.) in bo začel na klopi. Nič novega ni, da bo jutri začel Özil, toda zadovoljen sem, da ob sebi lahko gledam takšnega igralca, kot je Kaka.

Kje v svojem sistemu vidite letošnjo okrepitev Fabia Coentraa?
Igral bo na sredini igrišča ob Xabiju Alonsu, sicer pa lahko igra skoraj na vseh položajih, čeprav bi mi bil bolj všeč zadaj, toda zaenkrat bo igral na sredini, ker tam nimamo nobenega drugega. Ima dober odnos do dela in pravo mentaliteto, vedno prispeva le najboljše.

Je že kaj novega o igralcih, ki naj bi zapustili klub?
Ostaja še pet dni prestopnega roka - Jose Angel Sanchez in Zinedine Zidane delajo na temu. Lass Diarra bi sam rad odšel, toda če ne bo našel nič takšnega, kar mu ustreza, bo ostal in zagotovo bom računal nanj - nikoli nisem želel, da bi Lass odšel. Gago, Drenthe in Pedro Leon niso v mojih načrtih in če bodo ostali v klubu, to ni moj problem. Spoštovati moramo njihove pogodbe, če ne bodo želeli oditi, toda že od prvega trenutka vedo, da niso v mojih načrtih.

Vaša druga leta v klubih so praviloma vedno najboljša ...
Tako se je izkazalo, toda to ne pomeni, da bo vedno tako. Bomo videli, kaj se bo zgodilo letos. Imam občutek, da je ekipa boljša kot lani. Ali je to res ali ne, bodo kasneje povedali rezultati, čeprav so ti odvisni od veliko stvari, na katere se ne da vplivati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.