Šport > Nogomet
26 ogledov

Mourinho kritiziral evforičnega Ronalda

jose mourinho EPA
Portugalski strateg José Mourinho je bil kritičen do Cristiana Ronalda, ki se je v zaključku finala Eura 2016 prelevil v portugalskega selektorja.

Cristiano Ronaldo je zaradi poškodbe kolena pretežni del finalnega obračuna evropskega nogometnega prvenstva v Franciji presedel na klopi.

Napadalec je v zaključku srečanja, ko je bila Portugalska na pragu zgodovinske zmage, povsem podlegel evforiji in ob robu igrišča skakal za vrat selektorju Fernandu Santosu, s katerim sta skupaj usmerjala nogometaše na igrišču.

Živahnost portugalskega superzvezdnika ni bila pogodu nekdanjemu reprezentantu in dolgoletnemu nogometašu Benfice Antoniu Simoesu, ki je kritiziral Ronalda, podobnega mnenja pa je tudi José Mourinho, ki meni, da njegov nekdanji varovanec s svojim početjem ni pripomogel h končnemu uspehu portugalske reprezentance.

''Njegov doprinos v zadnjih minutah je bil ničen,'' je povedal trener Manchester Uniteda. ''Na igrišču je bilo 11 igralcev, ki so opravljali svojo nalogo pod vodstvom trenerja Santosa. Na to gledam kot pretirano čustveno reakcijo s strani nekoga, ki se je zavedal, da je njegova ekipe le nekaj minut oddaljena od cilja, ki so si ga vsi želeli. Izgubil je nadzor nad svojimi čustvi, kar ni nujno slabo. Enajsterica, ki je bila na igrišču, je ostala osredotočena. Vedeli so, kaj počnejo in imeli so nadzor nad situacijo. Izkušnje so me naučile, da se v trenutkih, ko je treba sprejeti pomembne odločitve, igralci povsem izgubijo v svojih svetovih,'' je dodal Mourinho.

Trener rdečih vragov je potrdil, da bo na Old Trafford pripeljal vrhunskega vezista, še vedno pa ni jasno, ali gre za Paula Pogbaja. ''Ne maram govoriti o igralcih iz drugih klubov. Nekateri trenerji to radi počnejo. Radi govorijo o mojih klubih in mojih igralcih. Zame je pomembno le to, kaj se dogaja pri nas, in ne to, kaj se dogaja pri sosedih. Pogba je nogometaš Juventusa, dokler uradno ne bo več. Prestopni rok se konča 31. avgusta. V klubu delajo vse, da bi trgovanje zaključili do 14. avgusta. Prihodnji teden bo naša ekipa zaključena,'' je povedal Muorinho.

Portugalski strateg pa ni mogel mimo Bastiana Schweinsteigerja. Po mnenju nekaterih bi si za svoje početje zaslužil zaporno kazen, a Mourinho v primeru nemškega veterana ostaja neomajen.

''Dogaja se to, kar se dogaja v vseh klubih po vsem svetu. Trener odloča o svoji ekipi in izbere določeno število igralcev, s katerimi bo začel sezono. To je to. Običajno rad delam z 20 igralci in tremi vratarji. To sem počel 15 let,'' je povedal Mourinho in dodal, da se je zaradi natrpanega urnika tekem odločil za številčnejši kader. ''Odločil sem se za 23 igralcev in tri vratarje. Mislim, da je to kar veliko. Moral sem se odločiti. Povsem preprosto.''

Ronaldova pomenljiva objava

Ronaldo pa ni potreboval dolgo, da se je odzval na očitke nekdanjega trenerja. Napadalec madridskega Reala si za to priložnost ni izbral preverjenih novinarskih kanalov, temveč družabno omrežje Instagram.

Namesto da bi se spuščal v vojno besed s svojim rojakom, je objavil fotografijo portugalskih reprezentantov, ki pozirajo z zmagovalnim pokalom. ''Hiter opomnik,'' je pripisal Ronaldo, ki je s tem bržkone želel sporočiti, da razprava nima pomena, saj je Portugalska postala evropski prvak.

 

Quick remind

A photo posted by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on Aug 5, 2016 at 8:49am PDT

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.