Šport > Nogomet
27 ogledov

Mourinho: "Lahko prebavim ta poraz"

Jose Mourinho pravi, da so ga ure delile od pospisa za angleško FA. (Foto: EPA) Žurnal24 main
"Barcelona je bila superiorna," je po zmagi 5:0 nad Realom dejal napadalec Barcelone, Villa. Mourinho je z mrkim pogledom priznal poraz: "Barcelona je dovršena ekipa. Nas čaka še veliko dela."
Nemočna Ronaldo in Mourinho ter ekstaza nogometašev Barcelonepoglejte v galeriji!

Barcelona je odigrala kot v časih Johana Cruyffa in Real Madrid na El Clásicu ponižala s 5:0. Z enakim izidom se je končal ta derbi derbijev tudi v sezoni 1993/1994. "Zmago posvečam Rexachu in Cruyffu, saj sta nas onadva naučila igrati na način, s katerim smo prišli do te neverjetne zmage. Ta zmaga je plod 15-letnega dela," je v prvi izjavi po tekmi dejal trener domačih, Pep Guardiola. Po 13. kolu Primere je tako katalonski klub prevzel vodstvo na lestvici s 34 točkami (Madridčani zdaj zaostajajo dve točki). "Barcelona je bila z naskokom superiorna in je uživala v svoji igri," je misli strnil strelec dveh zadetkov, David Villa. "Imamo dve točki prednosti. Smo veseli, a še naprej moramo trdo delati. Šele november je. Ta zmaga nas ne sme zanesti." Po peti zaporedni zmagi na El Clásicu je prizemljen ostal tudi Xavi, ki je zadel za 1:0: "Nismo pričakovali tako lahke zmage, a sezona je še dolga in prvenstvo še ni odločeno."

Ne poznam ekipe, ki bi navijače bolj zabavala, kot to počnemo mi.
Pep Guardiola
"Barcelona je dovršena ekipa"
Veliki José Mourinho, zdelo se je, da je zadnje pol ure le še nemočno strmel v prazno, je tako izgubil svoj prvi El Clásico. Ni priznal, a videlo se je, da ga je poraz zelo bolel. Pravi, da še zdaleč ni šlo za ponižanje in da je tekem še več kot dovolj. "Ne bi rekel, da smo se osramotili, a to je res moj najhujši poraz v karieri. Še nikoli nisem izgubil s 5:0. A lahko prebavim ta poraz, saj nismo imeli nobene možnosti za zmago. Ena ekipa je igrala, kot zna, druga pa zelo slabo. A prvenstvo bo izenačeno vse do konca." Mourinho je na Nou Campu gostoval že šestkrat in niti enkrat ni zmagal. Barcelona je "dovršena ekipa" in "rezultat večletnega dela", je razlog za prevlado  nasprotnika pošteno priznal portugalski strateg. "Nas čaka še veliko dela."

"Prvenstvo še ni končano" 
"Upam, da ta rezultat ne bo vplival na psiho mojih igralcev. To sem jim kot prvo povedal v slačilnici. Prvenstvo se ni končalo,"
izpostavlja Mourinho. Na tem bo dejansko moral graditi, saj je kar nekaj njegovih fantov, polnih frustracij ob velikem zaostanku, izgubilo živce – Cristiano Ronaldo je v prvem polčasu nesramno odrinil Guardiolo, Sergio Ramos pa je po grdem startu na Lionela Messija ob koncu še odrinil Charlesa Puyola in si prislužil rdeči karton. "Ko izgubiš za štiri ali pet golov, ni čas za jok, temveč za trdo delo in zmago na naslednji tekmi." Real bo imel možnost za maščevanje spomladi doma na Santiagu Bernabeuu, morda pa tudi "pridemo nazaj na Camp Nou v Ligi prvakov", je še dejal Mourinho.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.