Šport > Nogomet
43 ogledov

Mourinho: Moji igralci so me izdali

jose mourinho EPA
José Mourinho je po porazu na gostovanju pri Leicester Cityju (2:1) govoril o izdaji svojih varovancev, ki na tekmi niso upoštevali njegovih navodil.

Portugalski strateg José Mourinho si je z uspešnimi nastopi v skupinskem delu Lige prvakov rešil kožo v taboru angleškega prvaka, a razočaranjem v domačem prvenstvu ni in ni videti konca.

Chelsea je v 16. krogu Premier League gostoval pri Leicester Cityju in vpisal še deveti poraz v letošnji sezoni. Londončani imajo na svojem računu 15 točk, le eno več od Norwich Cityja, ki mu kot zadnjemu grozi izpad v drugorazredno tekmovanje. Domačim sta zmago zagotovila Jamie Vardy in Riyad Mahrez, za znižanje pa je v 77. minuti poskrbel Loic Remy.

''Menim, da so izdali moje delo. Prejeli smo dva zadetka, ki sta zame nesprejemljiva. Vem, da je prebiranje nasprotnika in ugotavljanje nevarnosti ena mojih najmočnejših točk. Vardy se je sprehodil med dvema branilcema, Mahrez ena na ena v kazenskem prostoru. Oba gola je težko sprejeti,'' je po porazu dejal razočarani Mourinho.

''Za to tekmo sem delal štiri dni. Pripravil sem vse v povezavi z nasprotnikom. Identificiral sem štiri akcije, iz katerih dosežejo skoraj vse gole. Moji igralci so prejeli te informacije. Lahko jih vprašate. Vem, da so pošteni in vam bodo povedali, da govorim resnico. Od štirih možnih situacij smo prejeli prvi in drugi zadetek.''

V prvem polčasu tekme se je poškodoval Eden Hazard, ki je na lastno pest sprejel odločitev, da bo zapustil igrišče. ''Ne vem, kakšna je njegova poškodba. Vem le to, da je v desetih sekundah sam sprejel odločitev. Njegova prva reakcija je bila 'ne morem'. Druga reakcija 'poskusil bom'. Stopil je na igrišče, naredil en korak in dejal 'ne morem'. Trije različni pogledi v nekaj sekundah. Očitno je poskusil. Poškodba mora biti resna,'' je dodal Mourinho, ki zavrača navedbe, da se Chelsea bori za obstanek med elitno druščino.

''Ne, ne sprejmem. Sprejmem, da se nahajamo na območju izpada, vendar nismo v boju,'' je zatrdil Portugalec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.