Šport > Nogomet
22 ogledov

Mourinho na vse pretege provocira City

jose mourinho EPA
Nocoj ob 21. uri se bosta na Etihadu pomerila Manchester City in Chelsea, trener modrih José Mourinho pa pred derbijem nadaljuje ''obstreljevanje'' enega od najresnejših tekmecev za naslov angleškega prvaka.

Derbi 24. kroga angleške Premier League med Manchester Cityjem in Chelseajem se bo na stadionu Etihad začel ob 21. uri. Domači bodo imeli priložnost, da se z zmago ponovno zavihtijo na prvo mesto ligaške lestvice, medtem ko bi se varovanci Joséja Mourinhna z novimi tremi točkami izenačili s Cityjem.

Mourinho se je miselnih igric lotil že pred dnevi, ko je izjavil, da imajo meščani veliko srečo pri pomembnih sodniških odločitvah. Na tiskovni konferenci pred tekmo je šel Portugalec še korak dlje in klub v lasti bogatih arabskih šejkov obtožil, da ne upošteva finančnega ''fair-playa''.

''Če želijo nogometne oblasti poskrbeti, da bo nemogoče tekmovati s Cityjem, potem bo nemogoče,'' je ostro nastopil ''Edini'' in dodal: ''Chelsea ne deluje zunaj finančnega fair-playa. Delamo v veri, da bo pravilo obveljalo v praksi, zato so nekatere stvari za nas nemogoče.'' Mourinho, ki je Chelsea treniral že med letoma 2004 in 2007, je priznal, da je bilo v času njegovega prvega mandata stanje v ligi – vsaj s finančnega vidika – drugačno.

''Morda ljudje na City gledajo drugače''

''Takrat ni bilo finančnega fair-playa. Če je bil klub bogat, ni bilo omejitev. Obtoženi smo bili, da si kupujemo naslov, ker je naš lastnik, gospod Abramovič, ravno prispel v državo. Morda ljudje na City gledajo drugače. Časi se spreminjajo. Pred desetimi leti so ljudje velike investicije sovražili, zdaj pa to sprejemajo drugače. Če bo Uefa finančni fair-play uveljavila do zadnje posledice in ljudem pojasnila, kaj finančni fair-play sploh je, bodo morda spoznali, da so ekipe različne. Toda to ni nekaj, o čemer bi trenutno razmišljal,'' je sklenil portugalski strateg.

Komentarjev 3
  • Stelix777 15:09 03.februar 2014.

    pa očitn ne gledaš tekem zadnjih časov ampk večinoma so sodniki na city-evi strani čist tolk o fair-playu

  • Stelix777 15:04 03.februar 2014.

    lol kaj se buniš rajš bot tih

  • astibo8020 13:56 03.februar 2014.

    Človek ne more iz svoje kože. Ko je bil v Realu in je le-ta deloval izven finančnega "fair-playa" je bilo vse OK. Zadnjič se mu ni dopadlo, ko mu je West Ham odvzel točko z bunkerjem, čeprav je sam igral ...prikaži več bunker z najboljšo ekipo, ko je igral proti Barceloni. Upam, da ga Man. City razkanta s kakšnih 5:0, kot jih je dobil po glavi z Realom proti Barceloni.