Šport > Nogomet
19 ogledov

Mourinho: "Najbolje je storiti nič"

Gonzalo Higuain. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Na sredinih tekmah Lige prvakov sta Real in Milan slavila z 2:0, slednji proti Auxerru, za katerega je nastopil tudi Valter Birsa. Arsenal je Bragi nasul kar šest golov.

Skupina E
Bayern si je po zmagi nad Romo 2:0 okrepil samozavest. Bavarci so namreč porazno startali v domačo sezono, saj so po treh kolih s štirimi šele na 11. mestu. "Ko moštvo, kot je Roma, ostane za žogo z desetimi igralci, potrebuješ ekipo, ki bo prebila bunker. To nam je uspelo,“ je bil zadovoljen Bayernov starteg Louis van Gaal, ki je pogrešal poškovanega Arjena Robbena in kaznovanega Francka Riberyja. Zadela pa sta Thomas Müller in Miroslav Klose. V naslednjem kolu Bundeslige Bavarci igrajo s Kölnom Milivoja Novakovića in Miša Brečka.

Skupina F
Londosnki Chelsea ni imel pretiranih težav proti Žilini. Na gostovanju je slavil s 4:1. Carlo Ancelotti je imel celo priložnost ponuditi minute mladeničem Patricku Van Aanholtu, Joshu McEachranu in Gaelu Kakuti. "Ključeni igralec je bil Nicolas Anelka. Odigral je fantastično tekmo. Pripravljal je prostor, imel priložnosti. Včasih ga uporabimo bolj na sredini, včasih bolj na boku, vedno pa pokaže enake sposobnosti,“ je Francoza, strelca dveh golov, pohvalil Ancelotti.

Skupina G
Srečanje med Realom in Ajaxom je z dvema zadetkoma odločil Realov argentinski napadalec Gonzalo Higuain. Real je proti Ajaxovemu golu sprožil kar 36 strelov, zadel pa "le" dvakrat. Kaj storiti za večjo učinkovitost, je zanimalo novinarje. José Mourinho je odvrnil: "Najbolje je storiti nič. Nogometaše je treba pustiti igrati. Igrišče je njihov element. Nekoč se bo to ekipi obrestovalo."

Podobno usodo je doživel tudi Zlatan Ibrahimović. Njegov Milan je doma proti Auxerru slavil z 2:0, v rubriki strelci pa je bil le njegov priimek. "Trdo delam in očitno so začeli prihajati rezultati," je po zmagi Milana dejal Ibra, ki je v razmiku treh minut dvakrat zadel, potem ko velik del tekme tekme praktično ni bil opazen. Auxerre Valterja Birse – igral je do 73. minute – je imel svoje priložnosti, predvsem prek Coulibalyja in Langila. "V drugem delu so padli, mi pa smo igrali bolje. Predvsem Ibra, ki se je bolj podredil moštvu," je Šveda pohvalil trener Massimiliano Allegri. Njegov kolega Jean Fernandez je bil kislega razpoloženja: "Takšen poraz je težko sprejeti. Posebej zato, ker smo imeli v prvem delu nekaj lepih priložnosti. Zmanjkale so nam izkušnje."

Skupina H
Najvišjo zmago večera je doma proti portugalski Bragi zabeležil Arsenal. Z dvema zadetkoma in odlično igro je zablestel Cesc Fabregas. "Ljudje pozabljajo, da ima šele 23 let. V teh letih so nekateri nogometaši šele na začetku kariere. On pa ima izjemen vpliv na soigralce. Denimo na Jacka Wilsherja. Ko igrata skupaj, se lahko oba ogromno naučita.“

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.