Šport > Nogomet
17 ogledov

Mourinho? "Najboljši je Ferguson"

Za Cristiana Ronalda ni dvoma, kdo je najboljši trener na svetu. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Eden od najboljših nogometašev na svetu Cristiano Ronaldo je v pogovoru za portugalski Metro dejal, da je zanj najboljši trener na svetu sir Alex Ferguson, s katerim je sodeloval pri Unitedu.
V številnih pogledih sta si zelo podobna. Osvojila sta vse, kar se osvojiti da, oba imata veliko izkušenj. Edina razlika med njima, ki mi pade na pamet, je ta, da je eden star in drugi mlad.
Cristiano Ronaldo

"Če moram izbirati, potem je sir Alex Ferguson zame najboljši nogometni trener na svetu," je Cristiano Ronaldo odgovoril na vprašanje, kdo je zanj najboljši trener na svetu. Portugalec, ob Argentincu Leu Messiju trenutno najboljši nogometaš na zemeljski obli, trenutno pri madriskem Realu igra pod vodstvom svojega rojaka Joséja Mourinha. "The Special One" je v očeh marsikaterega ljubitelja najpomembnejše postranske stvari na svetu trenutno najboljši v svojem poslu, a za Ronalda očitno ni. Seveda Ronaldo na Mourinha ni pozabil in po odgovoru, da je Ferguson najboljši, hitro dodal: "V številnih pogledih sta si zelo podobna. Osvojila sta vse, kar se osvojiti da, oba imata veliko izkušenj. Edina razlika med njima, ki mi pade na pamet, je ta, da je eden star in drugi mlad."

Portugalec se je pred dvema sezonama z Old Trafforda preselil na Santiago Bernabeu. Šele po prihodu Mourinha na klop pa je beli balet začel igrati v skladu s svojim imenom. "Ni potrebe, da preveč govorim o vseh kvalitetah Mourinha. Vsi naslovi, ki jih je osvojil, povejo vse. Naša ekipa ima pod njegovim vodstvom večjo motivacijo in disciplino. Vse nas je usmeril v isti cilj in menim, da za zdaj trenutno na terenu dajemo vtis zmagovalne ekipe," je med drugim še dejal Cristiano Ronaldo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.