Šport > Nogomet
52 ogledov

Mourinho našel glavnega krivca

Jose Mourinho Pep Guardiola Manchester United Manchester City EPA
Z razpletom sobotnega derbija angleške Premier League so bili razočarani v taboru rdečih vragov, saj so morali na domačem Old Traffordu priznati premoč Manchester Cityju.

Pep Guardiola je dobil prvo bitko s Joséjem Mourinhom in Zlatanom Ibrahimovićem, ko so njegovi nogometaši po zaslugi Kevin de Bruyna in Kelechija Iheanacha v gledališču sanj premagali Manchester United (2:1).

Sinjemodri so v prvem polčasu povsem nadigrali domačo ekipo in povedli z dvema goloma prednosti.

Pred odmorom je znižal Ibrahimović, rezultat pa se do zadnjega sodniškega piska ni več spremenil.

Mourinho je krivdo za poraz pripisal nogometašem, sebi in glavnemu sodniku Marku Clattenburgu, ki naj bi spregledal dve čisti enajstmetrovki in tako ključno pripomogel k zmagi Manchester Cityja. Portugalski strateg je prav tako prepričan, da bi si Claudio Bravo zaslužil izključitev za prekršek nad Waynom Rooneyjem.

''Mark nas je kaznoval s slabimi odločitvami v drugem polčasu. Poznam pravila igre. Jasno je, da bi morala biti enajstmetrovka in rdeči karton za Brava. Če bi bila zunaj kazenskega prostora, bi bil to neposredni prosti strel in rdeči karton. V kazenskem prostoru je to težje piskati, zato je ostal tiho. Tudi najboljši sodniki delajo napake. On je naredil veliko. Obstaja velika verjetnost, da bi bil rezultat 2:2, kar je povsem druga zgodba. Druga enajstmetrovka je rokomet Otamendija. Nekateri bodo trdili, da ni bilo enajstmetrovke. Jaz sem stoodstoten,'' je povedal Mourinho in priznal, da je prvi polčas pripadel nasprotni ekipi.
''V prvem polčasu so bili veliko boljši od nas. Začeli smo slabo. Nekateri igralci so igrali precej pod običajnim nivojem, kar zadeva njegovo koncentracijo in psihološko pripravljenost., da bi igrali tako hitro tekmo. Eden ali dva sta bila pod nivojem in plačala je celotna ekipa. Včasih igralci razočarajo trenerje, včasih poskrbijo za presenečenja,'' je dodal portugalski strateg in se za konec tudi sam posul s pepelom.

''Krivda je moja. Jaz sem trener, torej je bila to moja izbira,'' je sklenil Mourinho, ki je v začetno postavo umestil Jesseja Lingarda in Henrikha Mkhitaryana, oba pa se v drugem polčasu nista vrnila na igrišče.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.