Šport > Nogomet
9 ogledov

Mourinho: "Ne odhajam v Real"

Jose Mourinho zagotavlja, da se z Realom ni dogovoril o sodelovanju. (Foto: EPA)
1/11
Žurnal24 main
Interjev strateg Jose Mourinho je po osvojitvi Serie A povedal, kar mu leži na duši. V Italiji ni srečen. O svoji prihodnosti se bo odločil po finalu Lige prvakov.

Jose Mourinho je na klopi Interja znova potrdil svoje mojstrstvo. Potem ko je s Portom in Chelseajem osvojil praktično vse, kar se osvojiti da, je tudi Inter popeljal do dveh zmag v državnem prvenstvu, zmage v pokalu in zmage v italijanskem superpokalu. Ni kaj, na Portugalca se lovorike lepijo kar same od sebe. V letošnji sezoni je tako z Nerrazzuri že osvojil omenjeno Serie A in pokal. Prihodnjo soboto pa lahko dvema lovorikoma doda še tretjo iz Lige prvakov in tako postane prvi trener, ki je katerikoli italijanski klub popeljal do tako imenovanega trojčka. Kljub vsem uspehom, ki jih je The Special one dosegel na Apeninskem polotoku, pa v deželi odličnih testenin ne uživa. "Bilo je veliko trenutkov v letošnji sezoni, ko sem ugotovil, da to ni moj dom, da Italija ni dežela, ki me pri delu osrečuje,“ je po zadnjem kolu letošnje Serie A in osvojitvi petega zaporednega Interjevega scudetta dejal Mourinho.

Na drugi strani moram povedati, da stoodstotno ne držijo novice, da sem z eno nogo in polovico druge v Real Madridu. Ravno nasprotno, nisem niti blizu prevzemu madridskega kluba.
Jose Mourinho

Že pred nekaj časa so se pojavile govorice, da naj bi bil Mourinho ravno zaradi zgornjih besed z eno nogo že v Realu. A Mourinho je te besede zanikal. "Na drugi strani moram povedati, da stoodstotno ne držijo novice, da sem z eno nogo in polovico druge v Real Madridu. Ravno nasprotno, nisem niti blizu prevzemu madridskega kluba,“ je v svojem slogu nadaljeval Mourinho in dodal, da se bo o svoji prihodnosti odločal po finalu Lige prvakov v Madridu proti Bayernu iz Münchna. "Odločitev o svoji prihodnosti bom sporočil čez deset dni, potem ko se bom pogovoril z ljudmi iz kluba. V tem trenutku o tem ne želim razmišljati. Pred nami je veliki teden in finale Lige prvakov. Po njem si bom vzel dva ali tri dni počitka, nato pa se bom odločil.

Če Mourinho ni izdal, kje želi nadaljevati svojo pot, pa je Interjev predsednik Massimo Moratti dal jasno vedeti, da si želi, da bi Portugalec še naprej vodil njegovo ekipo: "Seveda, da želimo zadržati trenerja, ki ima z nami še večletno pogodbo. Jaz se mu zahvaljujem za vse, kar je naredil za nas. Dal je srce in dušo, da nam omogoči osvojitev trojne krone. On je tip človeka, ki o svoji prihodnosti razpravlja po koncu sezone. Pogovorjali se bomo takrat, ko bo on zaključil. Spoštujem ga in kakršnokoli odločitev bo sprejel, se bomo z njo soočili po finalu Lige prvakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.