Šport > Nogomet
21 ogledov

Mourinho ni več trener Chelseaja

jose mourinho EPA
Portugalski strateg José Mourinho po poročanju britanskih medijev ni več trener Chelseaja. Novico je v uradni izjavi potrdil tudi angleški prvoligaš.

Krizni sestanek, ki ga je v Londonu sklical lastnik Chelseaja Roman Abramovič, je s trenerskega stolčka odnesel Joséja Mourinha, poročajo britanski mediji.

Portugalski nogometni strokovnjak ima za seboj katastrofalno sezono, v kateri je zabeležil že devet ligaških porazov in se nahaja na pragu izpada v drugorazredno tekmovanje

Mourinho je Londončane lani popeljal do petega ligaškega naslova v zgodovini kluba, v letošnji sezoni pa je po 16 odigranih tekmah vknjižil le 15 točk.

Dvainpetdesetletnik, ki je v svoji karieri vodil Benfico, Porto, Chelsea, Inter in Real Madrid, naj bi za predčasno prekinitev pogodbe prejel dobrih 50 milijonov evrov odškodnine.

''Chelsea FC in José Mourinho sta danes sporazumno prekinila sodelovanje. Vsi v Chelseaju bi se Joséju radi zahvalili za ogromen doprinos, odkar se je poleti 2013 vrnil na mesto trenerja.

Trije ligaški naslovi, FA Cup, Community Shiled in trije ligaški pokali v dveh različnih obdobjih pomenijo, da gre za najuspešnejšega trenerja v naši 110-letni zgodovini. Tako José kot odbor smo se strinjali, da rezultati niso bili zadovoljivi, zato verjamemo, da je razhod v najboljšem interesu obeh strani.

V klubu bi radi poudarili, da nas José zapušča v dobrih odnosih in da bo za vedno ostal ljubljena, spoštovana in pomembna figura Chelseaja. Njegova zapuščina je nedotakljiva in na Stamford Bridgeu ga bomo vedno sprejeli z odprtimi rokami.

Klub se bo zdaj osredotočil na to, da bo naša nadarjena ekipa izpolnila svoj potencial. Do imenovanja novega trenerja ne bomo dajali dodatnih izjav,'' je v uradni izjavi zapisal angleški prvak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.