Šport > Nogomet
21 ogledov

Mourinho od ponedeljka galaktik

Jose Mourinho bo od ponedeljka tudi uradno trener Reala Madrida. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Real je dogovorjen z Interjem. Jose Mourinho bo v ponedeljek predstavljen kot njihov novi trener. Izbrali so ga zaradi: "Njegovega karakterja, zmožnosti, da prenese pritisk in vodstvenih sposobnosti."

V petek je Real Madrid potrdil, da bo Jose Mourinho postal njihov novi trener. Sklenjen je dogovor o odškodnini Interju in portugalski strateg bo že v ponedeljek pripotoval v Madrid in se predstavil tamkajšnjim medijem in navijačem. Po petkovem dogovoru med Florentinom Perezom in Massimom Morattijem so iz milanskega kluba sporočili, da bo moral madridski klub plačati polno odškodnino, medtem ko italijanski in španski mediji pišejo, da le polovično (osem milijonov evrov). Pred velikim Josejem Mourinhom je velik izziv, saj je jasno, da v Realu pričakujejo, da doseže enako kot letos z Interjem: naslov v Ligi prvakov, državnem prvenstvu in pokalu. "Prepričani smo, da potrebujemo novo energijo in prepričani smo, da je Mourinho pravi za ta posel," je že v sredo zatrdil predsednik Reala Perez.

Prepričani smo, da potrebujemo novo energijo in prepričani smo, da je Mourinho pravi za ta posel.
Florentino Perez
"Mourinha smo izbrali zaradi njegovega prestiža, njegovega karakterja, njegove zmožnosti, da prenese velik pritisk in njegovih vodstvenih sposobnosti," je odločitev za portugalskega trenerja, ki je Ligo prvakov ob Interju osvojil tudi že s Portom, pojasnil Perezov pomočnik Jorge Valdano. "Letos nam je manjkal tako odločen mož." Manuel Pellegrini torej ni bil pravi, so dali svojemu zdaj že nekdanjemu trenerju jasno vedeti. Mourinho bo s svojimi taktikami in sposobnostmi motivacije znal preprečiti poraze proti Barceloni in v izločilnih bojih v Ligi prvakov, kot se je Realu dogajalo v zadnjih dveh letih, so še prepričani pri galaktikih. Po prihodu Mourinha bodo na vrsti še okrepitve. Kot prvo španski mediji špekulirajo o Interjevem Brazilcu Maiconu in Argentincu iz Benfice Angelu di Marii.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.