Šport > Nogomet
11 ogledov

Mourinho prevzel odgovornost za poraz

José Mourinho EPA
Jose Mourinho je na prvi četrtfinalni tekmi kraljevega pokala utrpel nov boleč poraz. Barcelona je bila še enkrat več boljša od Real Madrida. Za Portugalca, ki je prevzel odgovornost za poraz, je bil to že deveti poraz na El Clasicih.

"Odgovornost je moja, še posebej ko moštvo izgubi. Zmaga ima več očetov, poraz le enega. V nogometu sem dolgo in to razumem. Zmago v finalu pokala smo vsi slavili," je po koncu srečanja razlagal Jose Mourinho. Za Real Madrid in Portugalca sta bila tokrat usodna branilca. Ikerja Cassilasa sta premagala Carles Puyol in Eric Abidal, mediji pa so po koncu srečanja veliko pozornosti namenili tudi portugalskemu grobijanu na sredini igrišča. Pepe je pred očmi celotnega sveta namerno pohodil Lionela Messija in si nakopal jezo slehernega nogometnega navdušenca. Članu Reala se obeta kazen zveze in tudi kluba, kot je napovedal Mourinho. "Nisem videl, kaj je naredil Pepe. Moram pogledati posnetek. Pepe je naredil odlično delo za ekipo, toda nisem videl, če se je kaj zgodilo. Če je bilo namerno, bo kaznovan," je dejal Mou.

"Nekateri igralci so igrali pod svojimi sposobnostmi. Barcelona je sijajno moštvo in napake v obrambi niso dovoljene," je še dodal Mourinho, ki so ga španski kolegi povprašali tudi o tem, kakšen okus bi imel naslov prvaka brez zmage proti Barceloni? "Ne bi bilo problema. Zakaj bi pa bil? Bilo bi sijajno," je odločil Mourinho. Real ima v prvenstvu pet točk prednosti pred Katalonci, tako da naslov prvaka utegne slaviti tudi v primeru, da ne dobijo niti enega prvenstvenega El Clasica v sezoni.

Komentarjev 1
  • Filipka 13:17 20.januar 2012.

    Pepček portugalski je končno dojel da ne bo mogel nikoli prmagati Barce, še tisto zmago v LP ko je z Interjem potem osvojil ligo je imel srečo in sodnike na svoji strani...